Koshu Sparkling

Huggy wine – Yamato wine co ltd – 2015

Opgericht in 1913 door Hagihara Cy in Yamanashi verhuizen de kelders in 1921 naar Katsunuma-Cho waar vooral witte wijnen worden geproduceerd. De zusterfirma Shiga winery in het Naganodistrict produceert vooral rode wijnen. Er wordt voor beide kleuren gestreefd naar de productie van rijke, complexe en elegante wijnen.

Voor de productie van de Huggy Sparkling Koshu Katsumana 2015 werd teruggegrepen naar historische variaties zoals de Hishiyama Koshu en Koshu  Sanjuku, variaties die zorgen voor veelvuldige leuke bubbels die subtiele minerale accenten meegeven met fijne aciditeit waardoor een zeer specifiek en eigen karakter openbloeit, lichtjes verschillend van de conventionele Koshu wijnen.

Bezit 11.5% alc.vol., 2.1 g suikerresidu en 7.69h aciditeit per liter

Lumière Sparkling Koshu 2013

Wijnhuis opgericht in 1885 door Tokugi Furiya, een lokale vorst en bedovergrootvader van de huidige president Shigeki Kida. Het wijnhuis kreeg in 1918 een keizerlijke erkenning en verruimde zijn aanbod in 2007 met de opening van een eigen restaurant en de productie van schuimwijnen. Het motto van dit boetiekwijnhuis is nog steeds ‘bewondering en respect voor de natuur’.

Lumière promoot een wijn-loving cultuur met dining evenementen in Franse stijl en charme, aangevuld met lokale ingrediënten en lokale wijnen.

De Lumière Sparkling Koshu 2013 zorgt voor een mooie kleur met subtiele lichtroze tinten en zeer fijne, langzaam uitdovende bubbels. Delicate zurige citrus toetsen creëren een eigen identiteit. Na één jaar rijping op wijnmoer, kreeg deze Sparkling Koshu een tweede fermentatie op fles.