Kreeftenwijn 2016

De familie Lorenz uit Bosenheim bij Bad Kreuznach leeft niet alleen van de wijnbouw, ze leeft voornamelijk voor de wijn. Het familiaal bedrijf telt 43 ha wijngaarden in het wijngebied Nahe met een jaarproductie van ca 100.000 flessen. Met Ulirch Lorenz staat de derde generatie aan het roer, hij is een figuurlijke Jungwinzer. Met de 43 ha in exploitatie is het eveneens een van de grootste wijngoederen in de Nahe.

Sinds de oprichting van het wijngoed bleef de filosofie ongewijzigd, nl wijnen creëren vol vreugde. De wijnen van de familie zitten dan ook vol spanning en individualiteit maar worden vooral gekenmerkt door hun oorsprong, de Nahe. Anderzijds is dit een wijnbouwstreek met een grote diversiteit in klimaat en bodemdiversiteit.

De kreeftenwijn 2016 is een Weisburgunder-Pinot Blanc geteeld op zandsteen, löss, kwartsiet en residuen van leisteen. In het glas krijgen we een delicate gele kleur en lichtgroene tinten met een aangenaam aroma van peer en acacia. Een aangename en droge pittige wijn met tonen van noten en honig die in de afdronk een fijne bootachtige bitterheid doet openbloeien.

Tot de smaakimpressies behoren eveneens minerale accenten, vuursteen, geel pitfruit en een hint van groene kruiden. Tegelijk krachtig en extractrijk in de smaak zonder ook maar enige vorm van elegantie in te boeten. De mooie diepe toetsen en gedreven complexiteit geven een lange fijne afdronk, wat aan een wijn Bourgogne type doet denken.