De Kring van de Oosterscheldekreeft

Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloten een aantal gerenommeerde Zeeuwse restaurateurs zestien jaar geleden hun expertise en ervaring te bundelen in de ‘Kring van de Zeeuwse kreeft’. Deze naam werd in 2011 gewijzigd in ‘Kring van de Oosterscheldekreeft’, alle Zeeuwse kreeften zijn immers afstammeling van de kreeften uit de Oosterschelde. Het doel van de Kring is echter al die jaren ongewijzigd gebleven: het vormen van een uniek kenniscentrum dat bol staat van passie en deskundigheid als het gaat om de Oosterscheldekreeft.

De aangesloten restaurants delen tweemaandelijks hun inzichten en ideeën over dit bijzonder product met elkaar. Hierbij worden verschillend kreeftenmenu’s zorgvuldig op elkaar afgestemd, zodat de consument ieder jaar opnieuw weer kan genieten van een zeer gevarieerd aanbod. Tevens behoort de promotie van deze unieke kreeft via de ‘Stichting Promotie Oosterscheldekreeft’ tot een van de belangrijke taken van De Kring.

Door alle inspanningen van de Kring heeft de Oosterscheldkreeft inmiddels een ereplaats binnen de Zeeuwse Zilte Zaligheden verworden. Als u de unieke kwaliteit proeft, weet u onmiddellijk waarom.

De Kring bestaat dit jaar uit 11 leden die elk een eigen compositiemenu met vanzelfsprekend de Oosterscheldekreeft in de hoofdrol hebben samengesteld. De deelnemende restaurateurs 2016 zijn: Strandrestaurant Our Seaside – Strand Renesse Oost 2 Rampweg; Hostellerie Schuddebeurs Donkereweg 35 Schuddebeurs Zierikzee; Brasserie Maritime- Nieuwe Haven 21 Zierikzee; Restaurant Oester en Soja,- Jachthavenweg 61a Bruinisse; Restaurant Oesterbeurs – Wijngaardstraat 2 Yerseke; Restaurant Het Binnenhof – Bocht van Guinea 4/6 Goes; Restaurant de Korenbeurs op landgoed Rijckholt- Provincialeweg 2 Geersdijk; Auberge de Campveerse Toren- Kaai 2 Veere; Bistro de Kluiver  Kaai 6 Breskens; Auberge des Moules – Visserslaan 3 Philippine en restaurant ‘ Vlasbloemeken – Nieuwstraat 8 Koewacht.

De prijs van het Kreeftenmenu dat verschillend is en elk restaurant werd vastgelegd op €59.50. De kreeftenwijn is een logische compagnon hoewel het elke deelnemer vrijstaat staat een eigen wijncompositie uit te werken.