Kristel Balcaen wint Belgische finale Champagne Ambassadeurs

De Belgische finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd vandaag gewonnen door Kristel Balcaen.

Het initiatief van de “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne”, dat dertien jaar jaar geleden werd gestart, heeft vooral als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.

Kristel Balcaen, directrice DAE Global aan de Howest, sommerlier-conseil, nam het in de Belgische finale op tegen Vicky Corbeels en Richard Cordier. Het hoofdthema van de finale 2017 was « Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn”

De juryleden van de Belgische finale waren : Dirk-Antoon Samyn (Nederlandse laureate 2015, formateur/sommelier); Peter Doomen (Champagne-Ambassadeur 2013, redacteur KEN wijnmagazine); Simonne Wellekens (journaliste œnologie Standaard) ;       Violaine de Caffarelli (œnologe, communicatieverantwoordelijke Comité Champagne) en Grégoire Van den Ostende (Directeur, Bureau du Champagne Benelux)

Kristel Balcaen zal België vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 6 tot 9 november 2017 in Epernay (Frankrijk).

www.champagne.bewww.ambassadeurschampagne.com