Krokusvakantie: nieuwigheden in de Efteling

Nieuwe Wereld van Sindbad is geopend

Ook tijdens de krokusvakantie, van 26 februari tot en met 6 maart, is de Efteling iedere dag geopend. Je kan dan recente nieuwigheden ontdekken, zoals de duizelingwekkende handelsschuitjes van Sirocco en het avontureneiland Archipel in het nieuwe themagebied Wereld van Sindbad. Of de lekkernijen uit de oven van Bäckerei Krümel. Voor de jongste durfals, met of zonder beperking, is er het vorig jaar geopende Speelbos Nest! Dagelijks om 16 uur wordt de 70e verjaardag van de Efteling gevierd met een feestlied.

Elke dag feest

De Efteling bestaat 70 jaar en daarom is de Efteling Happy Birthday song iedere dag om 16 uur te horen in het park. Alle Efteling-medewerkers maken er op dat moment samen met de parkbezoekers een feestje van. Tussen april en oktober wordt de feestvreugde verhoogd met een uniek, tijdelijk sprookje op de Speelweide midden in het attractiepark. Meer informatie op www.efteling.com/70-jaar

Sirocco en Archipel

In dit jubileumjaar kreeg de Efteling twee nieuwe attracties: Sirocco en Archipel. In Sirocco stappen bezoekers in een handelsschuitje en beleven zij een duizelingwekkend avontuur als er een wervelwind op zee opsteekt. Archipel is een spannend avontureneiland waar jonge ontdekkingsreizigers kunnen spelen en ontdekken. Samen met Vogel Rok vormen deze attracties de Wereld van Sindbad, een nieuw gebied over Sindbad de Zeeman in Reizenrijk.

Ambachtelijke Bäckerei Krümel

Op het Max & Moritz Plein kan je sinds december genieten van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s in Bäckerei Krümel. De bakkerij en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Op de kaart staan onder andere thematisch ‘Schwarzwalder Kirschgebak’, plaatbrood met gatenkaas en ‘Flammkuchen-broodpizza’. Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen.

CARO, een betoverende Efteling-theatershow

De populaire familieshow CARO, vol humor, muziek en acrobatiek, is meermaals per week te zien in het Efteling Theater. In de voorstelling, waarin woorden overbodig zijn, draai je een ontroerend rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit het leven gegrepen. Tickets kosten 25 euro per persoon. Verblijfsgasten betalen slechts 10 euro.

 

Sprookjesachtig overnachten in vernieuwde comfortkamers

Wie tijdens de krokusvakantie meerdere dagen van de Efteling wil genieten, kan overnachten in de nabijgelegen Efteling-hotels of in de vakantiewoningen van de vakantieparken Bosrijk of Loonsche Land. Alle comfortkamers in het Efteling Hotel zijn recent compleet vernieuwd. Verblijf is telkens inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, en het Efteling Theater. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of reserveringen: tel. +31 (0)416 537 777 of www.efteling.com.