La Taverne de la Fermette

Een taverne vol genieters en een formule die aanslaat: die van een streekbrasserie waaraan Michelin in 2015 een Bip Gourmand toekende. Deze erkenning staat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die gepaard gaat met een uitmuntende locatie en vriendelijkheid van het personeel.

De Taverne is de uitgelezen plek voor de lunch, maar ook voor het avondmaal, dankzij de uitgebreide kaart met boterhammen, omeletten, salades, gegrild vlees, traditionele gerechten en stoofschotels, zelfgemaakte lekkernijen …

A la P’tite Auberge

Dit is eigenlijk een theesalon dat geopend is van april tot eind november, vooral gewaardeerd om het mooie terras op een autovrij plein in het dorp. De kaart bevat ook tal van desserts, pannenkoeken, koffies, thees en huisgemaakt ijs en sorbets.

Deze eetgelegenheden vormen een leuke aanvulling op de Auberge. Hun specifieke ligging maakt ze bovendien erg aantrekkelijk voor dagjestoeristen die volop van de rijke tafelen van de Auberge kunnen genieten en zorgen tevens voor een ruimere kennismaken met het globale aanbod van deze familiale onderneming.

Vanop de terrassen ontdekt men o.m. het toeristisch treintje dat meer dan verwonderlijk niet alleen de jeugd maar ook ontelbare volwassenen voor een tochtje door de Ardense natuurpracht weet te bekoren.

Hoewel ze duidelijke links hebben met de Auberge zorgt de keuken voor geëigende bereidingen en gerechten die in de Taverne een overduidelijk accent legt op het Belgisch brasseriegebeuren en in la P’tite Auberge een assortiment snacks en versnaperingen ten tonele voert.

De ruime brasseriekaart van de Taverne wordt aangevuld met een mooi selectie seizoensuggesties terwijl er eveneens een 4-gangenmenu aan 30€ bechikbaar is. Dit herfstmenu omvat als voorgerecht 6 met kaas gegratineerde gamba’s met romige saus van tomaat en paprika, de dagsoep met gekonfijt ei op 62° C, schijfjes varkensgebraad met dijonaise saus, aardappelen naar keuze en groente en als afsluiter een dessert van peer en chocolade.

Na het overweldigend en overvloedig gastronomisch menu, hielden we het bij de proeverij tijdens de lunch ietwat bescheidener al bleef het huisaperitief, een muscatwijn van Lunel met frambooslikeur zijn volle aantrekkingskracht behouden. Bij een leuk lokaal biertje, een amberkleurige  cuvée de Rochehaut en een septimus van de lokale brouwer Louis Collet genoten we van een heerlijke toast met champignons de Paris met garnituur van fijne kruiden en tomaatpartjes en bij een salade van Ardense ham met ruim slagarnituur, uitjes, cornichons, tomaat en krokante toast. Gerechten die hoe dan ook een prachtig smaakpalet uitstraalden en een leuke verademing vormden bij de lokale drankjes.

Taverne de la Fermette – place Marie Hervet 3 -6930 Rochehaut s/Semois

Tel 061- 461005 – www.aubergedelaferme.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

rustiek interieur in oude hoeve

Belgische streekgerechten

maandsuggesties

leuke smaakassociaties

Michelin:       Bib gourmand – 1 bestek

typisch Ardense brasserie

lokale producten

traditionele gerechten met behoud van eigenheid en smaak

eerlijke keuken

Delta:             Ardense brasserie

gulle porties

fijne landwijnen

regionale Luxemburgse biertjes