La Vita e Stracciatella

Recept-inspiratie: twee zomerse Cacao Infused Cocktails door mixoloog Hannes Desmedt

Orangettes Neck

Dit heb je nodig voor 1 glas : 30 ml Bourbon Whiskey   – 30 ml Madeira (The Madeira Collection n°1) – 30 ml siroop gemaakt van Zeste de Fèves Natuur (1:1) – enkele druppels angostura bitters (Angostura bitters zorgen voor meer complexiteit en verenigen de smaken) – ± 100 ml ginger ale – reepje sinaasappelschil

Zo ga je te werk

  1. Vul een tumbler glas met ijs. – 2. Voeg de bourbon, madeira & siroop toe. – 3. Top af met Ginger Ale. – 4. Roer voorzichtig om. – 5. Werk af met enkele druppels angostura bitters en een reepje sinaasappelschil.

Marcolini Tonic

Dit heb je nodig voor 1 glas : 40 ml London Dry Gin (Santa Ana) –             30 ml siroop gemaakt van Zeste de Fèves Munt-Citrusvruchten (1:1) – 1 druppel saline solution (zoutoplossing 1:5 – Zout zorgt voor de lengte van de smaak en versterkt de chocoladesmaak.) – ± 100 ml tonic water  – reepje citroenschil – takje verse munt

Zo ga je te werk

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokken. – 2. Voeg de gin en de siroop toe en 1 druppel saline solution.- 3. Top af met tonic water. – 4. Werk af met een reepje citroenschil en een takje verse munt

Uitgelicht: De Infusies

La Maison Pierre Marcolini brengt deze zomer zijn cacao-infusies opnieuw uit. Delicaat geïnfuseerde cacaonibs, lekker puur of verwerkt in een siroop om te mixen in cocktails. Er zijn drie infusies: een variant van pure chocolade, eentje die aangevuld is met een vleugje gember voor de kruidigheid of een frisse variant met de combinatie van munt en citrusvruchten. Jij kiest!

De cacaoschil, die van nature rijk is aan polyfenolen en mineralen, maakt van deze infusies stimulerende, hydraterende én antioxiderende ijsdrankjes.

DE 3 NIEUWE INFUSIES ‘ZESTES DE FÈVES’ – INFUSIE ZAKJE VAN 100 G: 8,50€ – NATUUR – GEMBER – MUNT-CITRUS – THT: 6 MAANDEN – BESCHIKBAAR IN DE BOETIEKS EN ONLINE

Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini, een gerenommeerd chocolatier met een uitzonderlijk vakmanschap. Vandaag is Pierre Marcolini creatief directeur van het Maison, dat een uitstekende reputatie geniet doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Cuba, Indonesië, India, Sao Tomé en Principe, Peru, Venezuela, Madagaskar en China. De prestigieuze cacaobonen worden aangevuld met zeldzame, zorgvuldig geselecteerde exotische ingrediënten, zoals roze peper uit Marokko, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, vanille uit Madagaskar, Siciliaanse citroenen, Ceylonkaneel of hazelnoten uit Piemonte. Pierre Marcolini biedt uitzonderlijke chocolades en zoete lekkernijen aan, zonder uiteraard de beroemde macarons te vergeten. Het Maison telt vandaag meer dan 40 boetieks in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Japan, China en Dubai.

Zijn vakmanschap en onbegrensde creativiteit maken van hem een meester in het creëren van onvergetelijke smaken en intense emoties. In 2020 werd Maison Pierre Marcolini aangewezen als het merk dat de Belgische spirit weerspiegelt, volgens de studie ‘Truth about the New Europe’ uitgevoerd door de dienst van McCann-communicatie. Pierre Marcolini werd verkozen tot ‘Beste patissier ter wereld’ op het ‘World Pastry Stars’.