Deze zomer: een reis naar het paradijs

Het Steigenberger Wiltcher’s is versierd met zonnige kunstwerken om de zomer te vieren. De schilderijen zullen tot eind september te zien zijn in de Loui Cocktail Bar & Restaurant en Café Wiltcher’s.

In de Loui en het Café Wiltcher’s hangen schilderijen van de jonge Belgische kunstenaar Jorden Boulet. In harmonie met de zonnige smaken van de zomerse kaart en de heerlijke cocktails, op maat en naargelang uw stemming bereid door onze fantastische barmannen, roepen ze een hemelse wereld op, voorgesteld door palmtakken.

Jorden Boulet, die in Hasselt woont, grijpt in zijn werk terug naar het idee van het paradijs, geïdealiseerd door beelden van witte stranden, palmbomen, een ondergaande zon… Beelden van geluk en vreugde, van idylle en perfectie die hij afzet tegen nostalgie en een voorbode van dramatiek. Deze tegenstrijdigheid komt tot uiting in het extreme kleurgebruik, wat te maken heeft met de kleurenblindheid van de kunstenaar.

Drie schilderijen in blauw en wit, waarvan twee uit de serie The Poignant Moment – White Palms, zullen Café Wiltcher’s sieren om het ontbijt in stijl te begeleiden. Twee andere schilderijen uit dezelfde serie The Poignant Moment – Double palm zullen de bar van de Loui opfleuren met hun krachtige kleuren van rood, blauw, oranje…

Een uitnodiging om te reizen, misschien te beginnen op het prachtige terras van de Steigenberger Wiltcher’s – ideaal voor een aperitief of een cocktailparty laat in de avond of voor een maaltijd in de open lucht.

De tijdelijke tentoonstelling is het resultaat van de samenwerking tussen Steigenberger Wiltcher’s en het kunstplatform https://www.engarde.brussels/event/jorden-boulet-at-wiltcher. De te koop aangeboden werken krijgen een vergezelde omschrijving en een QR-code die doorverwijst naar de e-shop van de galerie. Er zijn ook NFT’s van de werken beschikbaar.

Over de plekken waar u van de tentoonstelling kunt genieten

LOUI BAR & RESTAURANT : Openingsuren – Restaurant: Elke dag van 11 uur ‘s ochtends tot middernacht op weekdagen en 1 uur ‘s nachts in het weekend. Keuken open tot 22.00 u.

Loui Cocktail Bar & Restaurant is een must voor fijnproevers die Brussel bezoeken. En ideaal om te ontspannen met een drankje na een werkdag! De culinaire hoogstandjes van de kaart zijn van de hand van Kevin Lejeune, de sterrenchef van La Canne en Ville.

 

Van het snackaanbod tot de meer uitgebreide menu’s en de signature dishes van de lokale keuken, de chef heeft niet geaarzeld om dingen in vraag te stellen, om zo de internationale clientèle culinaire hoogstandjes aan te bieden met Belgische klassiekers, al dan niet in een nieuw jasje.

HET TERRAS : Openingsuren: Ontbijt: Ma-vr 6.30-11.00, WE: van 7 tot 12 uur – Restaurant: Elke dag van 11 tot 23 uur – Keuken open tot 22.00 uur.

Wanneer de temperatuur begint te stijgen, nodigt Steigenberger Wiltcher’s u uit om te ontspannen in deze stedelijke oase. Gelegen op onze binnenplaats, is het de perfecte plek om te ontsnappen aan uw dagelijkse werk of om te ontspannen na een dag shoppen op de Louizalaan. Men serveert er verse drankjes en heerlijk eten.

WILTCHER’S CAFÉ : Openingsuren: Ontbijt: Ma-vr 6.30-11.00 – WE: van 7 tot 12 uur – Word wakker met een stevig en heerlijk ontbijtbuffet in Café Wiltcher’s.

Reservatie op www.loui.brussels of op +32 2 542 48 98

Het Steigenberger Wiltcher’s Palace, een icoon van het Belgische luxehotelwezen, verwelkomt de gast in een gezellige omgeving waar alles is uitgedacht om van het verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. Een juweel van luxe in het hart van Europa. De unieke ligging in het centrum van Brussel, aan de prestigieuze Louizalaan, laat toe om te gaan shoppen in de luxewinkels of kunstzinnig te flaneren in de gerenommeerde kunstgalerijen die aan het etablissement grenzen.

Steigenberger Wiltcher’s Brussels – 71, Louizalaan – 1050 Brussels – +32 2 542 42 42 www.steigenberger.com – reservations.brussels@steigenberger.com