Les auteurs d’un vin – Château du Moulin Rouge – Haut-Médoc

Familiaal domein van de familie Ribeiro Pelon in de gemeente Cussac-Fort-Médoc in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving midden gerenommeerde appellaties Margaux en Saint-Julien Beycheville.

Het domein wordt vandaag beheerd door Geoffrey met assistentie van zijn zus Lucie die reeds de 13de generatie vormen binnen Château du Moulin Rouge.

Na zijn studies als oenoloog behaalde Geoffrey ook een master in de internationale wijnhandel en deed hij ervaring op in de chai met als doel de kwaliteit van de eigen wijnen permanent te verbeteren.

Het domein van 20 ha rust op croupes graveleuses en heeft een quasi perfecte ligging. De aanplantingen zijn met 8300 ranken per ha, onderhouden met dubbele guyot, ietwat intenser dan in de meeste Médoc terroirs en bestaan uit 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc met een gemiddelde ouderdom van ruim 35 jaar.

De vinificatie gebeurt in traditionele inox cuves, thermogereguleerd terwijl de post fermentaire maceratie afhankelijk van het millésime, 1 à 2 maand in beslag neemt. De eindrijping vindt plaats in Frans eiken vaten die elk jaar voor 1/3 worden vernieuwd. Het domein heeft een jaarproductie van zowat 100.000 flessen.

Op de proeftafel Château du Moulin Rouge 2013:

Wijn met frisse rode kleur die in de neus fruitige aroma’s van klein rood fruit losweken, aroma’s die zich vlot mengen met een vleugje hout maar aangenaam fris blijven.

Stevige volronde aanzet in de mond met leuke fruitige toetsen die voluit het middenpalet overwelmen. Delicate tannines slorpen de subtiele houttoetsen op en zorgen voor een grote souplesse die zich aanbiedt bij de mooie lang afdronk.