Les Orchidées, maison de vin

Anne DERAISME, expert in exportstrategie op de wijnmarkt, wordt International Sales Director voor de “Meilleurs Terroirs” en “Esprit de Loire” de Loire wijnportfolio’s van de ORCHIDEES Groep.

Anne Deraisme herlanceerde het Maison de Champagne Henriot in Noord-Amerika, in de monopoliemarkten van Canada en Scandinavië en in Japan door een sterk merk te bouwen. Ook de distributie van de Bourgondische plantages Bouchard Père & Fils in Beaune en William Fèvre in Chablis op belangrijke Europese markten zoals Duitsland werd geherstructureerd. Ook bundelde ze de distributie van Maisons & Domaines Henriot in Azië en het Stille Oceaangebied, waardoor de internationale reputatie van deze Bourgondische wijnen en Champagne mousserende wijnen werd verstevigd.

Onder leiding van Bernard JACOB, Chief Executive Officer, zal Anne DERAISME al haar ervaring en expertise ten dienste stellen van de internationale ontwikkeling van de twee portefeuilles van de groep met wijnen en fijne bubbels van de Loire, een strategische as:

– De portefeuille “Meilleurs Terroirs” omvat alle kastelen en landgoederen op selectieve routes (Château de Sancerre, Château la Varière, Domaine de la Perruche, Domaine des Hardières, enz.).

– De “Esprit de Loire”-portefeuille brengt de Maisons et Marques de Loire in de belangrijkste distributiekanalen (Ackerman, Monmousseau, Donatien Bahuaud, Remy Pannier, Drouet Frères, Marquis de la Tour, Emilie Laurance) samen.

Anne Deraisme zal deze maand de aankopers in Noord-Amerika, Azië en Europa bezoeken en hen de nieuwe identiteit van de groep Orchidées, Maisons de Vin (de strategie voor sociale media, wordt onthuld in de eerste helft van 2020), de recente ontplooiing van de merkstrategie (herontwerp van de assortimenten) en dit met de hulp van het bestaande verkoopteams, verduidelijken. Hierdoor kan de strategie van prospectie en premiumisering van de distributiekanalen worden versneld.

ORCHIDEES, maisons de vin

Als leider in wijnen en fijne bubbels van de Loire, wil ORCHIDEES, MAISONS DE VIN de mooiste benamingen van de Loire promoten, in Frankrijk en in het buitenland, met een aanbod van topwijnen en fijne bubbels. Opgericht in 1811 door Jean-Baptiste Ackerman, een visionaire, gewaagde zakenman en gepassioneerd door wijn en orchideeën, heeft het huis, toen nog onder de naam Maison Ackerman, zich gepositioneerd als de pionier en leider van de fijne bubbels van de Loire. Na een sterke groeidynamiek breidt de groep haar portefeuille uit en verwerft ze nieuwe grote plantages, kastelen en prestigieuze merken in de Loirevallei. Omgedoopt tot ORCHIDEES, MAISONS DE VIN verwijst ze naar de 2 passies van haar stichter, een naam die de elegantie en diversiteit van zijn wijnen symboliseert.

Zijn sterke en unieke territoriale positie in de hele Loire, van Nantes tot Sancerre, in combinatie met een cultuur van innovatie en dynamische internationale ontwikkeling, stelt de groep in staat om haar ambities te bevestigen: om deel te nemen aan de nationale en wereldwijde erkenning van de wijnen van de Loire-vallei.

ORCHIDEES, MAISONS DE VIN is de ambassadeur van een nieuwe wijnbouw die meer respect heeft voor consumenten, wijnbouwers en natuur. Het is de natuurlijke continuïteit van de duurzame ontwikkeling van het huis, een van de weinige wijnhuizen in de Loire dat sinds 1998 een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van ISO-normen heeft opgezet. Sinds december 2018 is de gehele wijngaard gecertificeerd als HVE Level 3….

Orchidées, Maisons de Vin

19 rue Léopold Palustre – CS 84002 – Saint Hilaire/Saint Florent – 49400 Saumur – 02 41 53 03 10 – eguerin@orchidees-maisonsdevin.fr