Les Thermes Marins de Saint Malo

Als voormalige uitvalsbasis van zeerovers en ontdekkingsreizigers zorgt Saint Malo met de oude versterkte binnenstad nog steeds voor een ietwat mysterieuze uitstraling die door de Thermes Marins op schitterende wijze wordt aangevuld.

Onder het logo ‘Les Thermes Marins de Saint Malo’ gaat een 4-delig hotelconsortium schuil evenals het Saint Malo golf resort. Een consortium dat vanzelfsprekend in de eerste plaats ruimte biedt aan thermes en thalasso maar evenzeer een ruim aanbod meeting en vergadermogelijkheden omvat.

Het Grand Hotel des Thermes, 5-sterren ligt op zowat 25 minuten wandelafstand van de oude stad en biedt 174 kamers en 5 vergaderzalen, alle met daglicht, tot maximaal 60 personen. De 3 kleinere zalen La Mer, Petit Bé en Cézembre bieden naargelang de opstelling plaats aan 8 tot 25 personen, bij de 2 grotere zalen Grand Bé en Surcouf varieert het aantal tussen de 28 en 60 personen. Niet alleen hier, maar ook in de andere hotels van de groep, beschikt elke zaal over een moderne technische uitrusting, indien nog kan in samenspraak met het hotel, extra audio-visuele apparatuur worden ingehuurd.

Tot de seminariemogelijkheden behoren een traditionele studiedag en de semi-residentiële vergaderingen. Bij het concept ‘semi-residentiel classe affaires’ zitten diverse activiteiten, sauna, hammam, zwembad, cardio training, … in het package begrepen, deelnemers moeten enkel sandalen en badpak meebrengen gezien peignoirs en badhanddoeken door het hotel worden aangeboden.

Hotel Le Nouveau Monde, 4-sterren, op slechts 10 minuten wandelafstand van de stad, biedt 83 kamers en identieke packages. Hier zijn 5 vergaderzalen aanwezig weliswaar moduleerbaar en onderling koppelbaar waardoor het aantal deelnemers varieert van 12 tot 120 personen. Enkel zaal Dugalay Trouin, 22 m², kan niet aan de overige zalen worden gekoppeld en is ideaal voor boardmeetings. Naargelang de noodwendigheden kunnen zalen Jacques Cartier (A), Marco Polo (B), Christophe Colomb (C) en Robert Surcouf (D) variabel tot grotere eenheden A+B+C+D, B+C+D, of A+B en C+D, worden samengevoegd. Erg nuttig om naast plenaire vergaderingen ook workshops en/of groepsdiscussies te organiseren.

Hotel du Louvre, 3-sterren, in het hartje van de oude stad biedt 80 kamers en een vergaderzaal, type boardroom, voor 10 personen, ook hier zijn verschillende meetingformules beschikbaar. Het Saint Malo golf resort, 3-sterrren, heeft 29 kamers met terras of balkon, 2 golfparcours respectievelijk 9 of 18 holes, naast een eigen vergaderzaal. De overige hotels en residenties van de groep  hebben geen eigen vergadermogelijkheden maar kunnen wel een aantal deelnemers aan de seminaries en vergaderingen herbergen.

Saint Malo op minder dan 3 uur TGV vanuit Parijs is als voormalige hoofdstad van ontdekkingsreizigers en zeerovers een ideale vergaderlocatie. Intra Muros, het oude stadscentrum, biedt een aantal uitdagingen terwijl aanvullend diverse teambuilding activiteiten kunnen worden georganiseerd. Ook de bereikbaarheid via de weg is optimaal met mooie stranden voor enige ontspanning als extra troef. Bovenaan het lijstje van activiteiten staat de thalasso en de spa, verder is er de golfinitiatie, ontdekkingen van de regio met de kust van Smaragd met Mont Saint Michel, Cancale en Dinan, maar ook uitstappen, trips op zee, een schattenjacht of een tocht doorheen het Grote Aquarium. www.seminaire.st-malo.com