L’Etape Czech republic

Een nieuw wielerevenement in Tsjechië voor amateurs en professionals

 

Wielerliefhebbers kunnen een nieuw evenement op hun bucketlist zetten. L’Etape Czech Republic is een officieel wielerevenement van de Tour de France. Het circuit bestaat uit een ronde van 91 km en 136 km en start en eindigt in Praag.

L’Etape Czech Republic by Tour de France vindt plaats op 11 juni 2022. Het is het tweede jaar van de wielerwedstrijd voor amateurs en professionals. De start en finish is bij het Strahov-stadion in Praag waarna de route door het groene en heuvelachtige landschap van Midden-Bohemen gaat. Deelnemers fietsen door het beschermde natuurgebied Křivoklát, de regio Beroun en langs de Boheemse Karst.

Het wielrenevenement in Tsjechië heeft twee parcours. Een route van 91 km en de langste is 136 km. Deelnemers moeten rekening houden met een aantal pittige bergbeklimmingen. Het circuit met een lengte van 136 km heeft een hoogteverschil van 1900 meters. De kortere route heeft een hoogteverschil van 1000 meter. Het is race, maar iedereen kan zijn eigen tempo bepalen en krijgt een medaille aan de finish.

L’Etape by Tour de France is een wereldwijde reeks races onder de vlag van de Tour de France. In verschillende landen, zoals China, Australië, Mexico, Nederland en nu dus ook Tsjechië, worden deze wielerevenementen georganiseerd met als doel fietsfanaten een geweldige ervaring bezorgen. In 2021 werd L’Etape Czech Republic voor het eerst georganiseerd voor 3000 deelnemers. De licentie van L’Etape Czech Republic duurt to 2024, dus er zullen nog minstens twee evenementen plaatsvinden.

Het evenement belooft een geweldige dag te worden, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor families en toeschouwers. Naast de start- en finishlijn biedt het evenementendorp in Strahov ook veel gezinsvriendelijk entertainment dat francofielen zal aanspreken, waaronder een Tour de France-museum, de mogelijkheid om Franse gastronomie te proeven, Franse livemuziek en de verkoop van officiële Tour de France-producten.

Meer informatie: www.letapeczech.cz