Voor mij graag de Gili-wasabi mocktail …

en voor mijn lief mag dat de Gili-kurkuma zijn

Twee unieke zomerse smaken nieuw in het Gili-assortiment: een boost voor je immuunsysteem én je smaakpapillen…

Gili-founders Gaëlle Croonenbergs en Enzo Mazza breiden het assortiment uit met twee straffe smaken. En dat mag je letterlijk nemen, want Gili-wasabi en Gili-kurkuma met zwarte peper zijn niet in het minst de doorsnee ingrediënten voor je favoriete zomerdrankje. Met Gili-wasabi hebben ze bovendien een primeur te pakken, want nooit eerder in de geschiedenis van de drankenindustrie werd het extract van verse wasabi verwerkt in een gezonde drank.

Het jonge ondernemersduo is erop gebrand om voortdurend te innoveren en foodtrends te creëren. Met de lancering van de twee nieuwe smaken vinkt ze beide checkboxes mooi af. Net als bij het Gili Gember Elixir kan je je bij de nieuwe smaken verwachten aan de nodige pit en boost voor je immuunsysteem en dat zonder geraffineerde suikers. Zowel wasabi als kurkuma staan erom bekend zeer heilzame effecten te hebben op onze gezondheid. Let’s go, dacht het duo!

“Onze kurkuma is afkomstig uit Peru en de wasabi komt uit Japan. We willen de ingrediënten binnenkort ook lokaal kunnen inkopen, maar tot nu toe is de beste kwaliteit nog steeds te vinden in de landen van oorsprong” – Gaëlle Croonenberghs

Niet voor bij je sushi, wel als pittige zomerdrank: GILI-WASABI

Gili-wasabi is een primeur in de drankenindustrie en zal gedurende de zomermaanden als limited Edition op de markt worden gebracht. De frisse balans tussen basilicum, limoen en wasabi maakt van dit zomerdrankje de perfecte basis voor al je cocktails en mocktails. Wasabi maakt al eeuwenlang deel uit van de Japanse keuken en komt vooral voor in de vorm van pasta of poeder. Dat het duo erin slaagt om de originele Japanse wasabi te integreren in een perfect uitgebalanceerde gezonde drank, maakt hen naast pioniers ook ontzettend fier.

“Naast de overtuiging dat wasabi extreem pikant is, wat de consument zou kunnen afschrikken, maakt de complexiteit van de wortel (moeilijke bewaring en specifieke teeltvereisten) het zeer ongewoon om echte wasabi te gebruiken in de drankenindustrie. Er bestaat niet zoiets als een kant-en-klaar wasabiconcentraat dat je voor meerdere doeleinden kan gebruiken zonder afbreuk te doen aan de smaak. Dat wij als eerste een smakelijke drank op basis van verse wasabi kunnen voorstellen maakt ons dan ook extra trots.” – Enzo Mazza

U vraagt, wij persen: GILI-KURKUMA

De nieuwe kurkuma-variant met vlierbloesem en zwarte peper komt er op massale vraag van de Gili-fans. Niet geheel onlogisch want de geelwortel wordt geneeskrachtige eigenschappen toegekend zoals ontstekingsremmend en goed voor de gezondheid van de maag en de algemene immuniteit. Of met andere woorden, de kurkuma-nieuwkomer vult het assortiment dat zich van in den beginne toelegt op het boosten van je immuunsysteem perfect aan.

AGENDATIP: Ga deze zomer van midden juli tot en met midden augustus de nieuwe smaken testen in de River Woods bar in Knokke. Of laat je tijdens een dagje aan zee verrassen door de mobiele Gili-bar. Gedurende de hele zomer reist de Gili-bar de Belgische kust af en houdt die halt in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Knokke.

Gouden raad van de chef

Bij Gili draait alles om het beperken van suikers en het balanceren van smaken met behoud van de pittige kick. De WASABI is bijzonder lekker als basis voor mocktails, terwijl de KURKUMA ideaal is als booster shot of limonade.

WASABI-GEMBER-LIMOEN-BASILICUM : Heilzame effecten: antibacteriële werking (vooral op voedselbacteriën), uitstekend voor de spijsvertering. Prijs: €13,95 (200 ml) en €21,95 (500 ml)

KURKUMA – GEMBER – SINAASAPPEL – VLIERBLOESEM – ZWARTE PEPER: Heilzame effecten: ontstekingsremmend, zuiverend, goed voor de maag en immuniteit. Prijs: €12,95 (200 ml) en €19,95 (500 ml)

De nieuwe smaken zijn vanaf de zomer te verkrijgen via de e-shop en bij specialiteitenzaken.

Geen alcohol, geen additieven, wel puur genot  : Gili bevat 0% alcohol en is gemaakt van 100% natuurlijke en biologische producten. Geen geraffineerde suikers maar wel honing zorgt voor de perfecte smaakbalans en maakt van de drank naast vitaliserend ook de perfecte detox. Laat je verrassen door de heerlijke recepten en ontdek hoe gemakkelijk het is om Gili te integreren in je dagelijkse leven.