Loire Properties, de grootste producent van wijnen uit het Loiredal

stelt een uitstekende millésime 2016 voor rosés en Cabernet de’Anjou voor.

De coöperatieve groep staat voor een vierde van de totale import van Loirewijnen in België Loire Propriétés, een geliefkoosde producent van de Belgen. Het is het verhaal van een duurzame wederzijdse waardering die de Belgische consument verbindt met de grootste producent van het Loiredal. Via talrijke appellaties in de winkelrekken -­‐ meer dan tien in totaal -­‐ heeft  Loire Propriétés, een groep van wijnbouwers verenigd rond  vier coöperatieve  wijnkelders, een distilleerderij  en  een handelsonderneming, zijn export naar België zien toenemen in de laatste 15 jaar.

Sinds het begin van het derde millennium, is zijn verkoop gegroeid met 50% in ons land, waardoor de onderneming  de derde grootste importeur van Loirewijnen is geworden. De nieuwe cuvées die deze maand worden voorgesteld, zullen alleen maar de belangstelling  van de Belgisch consument versterken.

Colruyt, een duurzame en toekomstgerichte partner. Al meer dan dertig jaar, vertrouwt Loire Propriétés de afzet van haar wijnen in België toe aan Colruyt. Gesterkt door zijn reputatie in de wijnwereld, biedt Colruyt, via Loire Propriétés, een breed gamma aan uitstekende wijnen, voor elk moment en voor elk seizoen.

Bericht aan de consument: er zouden weldra tal van proefmomenten plaatsvinden. Here we go! De zomer kan beginnen……bij de eerste zonneschijn.

Goed nieuws zou immers nooit op zich moeten latenwachten. Bij dit goede nieuws, valt er de uitstekende gezondheid van de cuvées van het jaar 2016 van de Anjou-wijngaarden te noteren. Zij maken deze maand maart hun intrede in de rekken van de Colruyt.

Volgens de specialisten hebben de roséwijnen uit deze streek in het bijzonder geprofiteerd van de mooie nazomer van 2016 en van de ideale weersomstandigheden van het naseizoen. Gelegen tegenover de bronnen van de Layon en zijn steenachtige heuvels, spreidt de Château de Brossay zijn Cabernet d’Anjou 2016 met trots tentoon. Eerst aan de neus, vervolgens in de mond. Zijn heldere en kristallijne kleur, framboosrood met zalmroze glanzen, onthult toetsen van kleine rode vruchten (aardbei, rode bes), van roos, van Engels snoep  met een verfrissende afdronk van munt en witte peper.

Er komt hier gretigheid bij kijken, de sfeer bij de degustatie is teder en mild, alvorens dat de verfrissende afdronk dit eenvoudige plezier mooi verlengt. Minder bekend bij ons is de Grolleau, een typische druif uit de Loirestreek, die eveneens volop voordeel heeft getrokken uit de bijzonder genereuze nazomer. Mélaine en Elysis, de twee cuvées Rosé d’Anjou 2016 die vervaardigd zijn door           de Caves de Loire, bieden makkelijk drinkbare aromatische wijnen van een ongeëvenaarde frisheid. De aroma’s van kleine rode vruchten, waaronder framboos, bosaardbei en rode bes, vermengen zich met kruidige toetsen van grijze peper  en venkel.

De fruitige aroma’s geven aan deze wijn zijn evenwicht en zijn elegantie. De frisheid en de  vettigheid zorgen samen voor een perfecte harmonie van de smaaksensatie. Ten slotte, verlengt de persistentie van de aroma’s het gretig plezier die deze wijn verschaft. Voor het aperitief of bij een barbecue, een pizza of exotische of mediterrane gerechten, verleiden de rosés van Anjou spontaan door hun frisheid en hun gulheid.