Guide Michelin: Main cities of Europe 2017

De grote Europese steden kennen een spectaculaire groei in termen van hun culinaire aanbod en weerspiegelt perfect de dynamiek en diversiteit van de culinaire scene in de grote steden van Europa, “zegt Michael Ellis, directeur International MICHELIN gids. “Europa is en blijft een kruispunt voor de uitwisseling van culturele en economische aspecten waardoor de gastronomische scene en culinaire aanbod zich in de afgelopen jaren sterk hebben ontwikkeld. ”

De 36ste editie van Michelin gids ‘Main Cities of Europe 2017’ onthult restaurants uit  44 steden in 20 landen en omvat 2.332 aanbevolen restaurants.

Typerend voor de nieuwe lichting restaurants is een Oostenrijks restaurant nabij Wenen dat met twee sterren werd bekroond, nl restaurant Amador. Rebecca BURR, die verantwoordelijk is voor de selectie van de MICHELIN gids Main Cities of Europe 2017 commentarieert: “Dit restaurant is gevestigd in een gewelfde kelder waar de gasten genieten van een prachtig uitzicht over de vaten wijn achter de glazen wand. De jonge chef-kok creëert verfijnde gerechten met intense smaken, gepresenteerd met raffinement en samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten. ” In totaal zijn er 12 nieuwe restaurants die twee sterren kregen, waardoor dit segment nu 91 restaurants telt.

Het aantal één-ster restaurants verhoogt met 51 wat hun aantal in de gids 2017 op 386 restaurants brengt. “Met een nieuwe generatie van jonge leiders die op hoog niveau presteren is er nog nooit zo’n verscheidenheid aan goede restaurants geweest, veelal met een vriendelijke en ontspannen sfeer. ” vervolgt Michael Ellis. Met betrekking tot restaurants die drie Michelin-sterren behalen is er slechts één nieuwkomer, nl restaurant Lasarte in Barcelona.

In aanvulling op de vestigingen met een Michelin-ster biedt de gids ook Bib Gourmand restaurants, dit jaar werden 50 nieuwkomers toegevoegd waardoor hun aantal stijgt tot 311. Jaar na jaar, kent de Bib Gourmand een groeiend succes bij het publiek, blij met de goede ideeën, maar ook om de ​​hoge kwaliteit keuken die eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en prijs combineert.

Geschreven in het Engels, is deze MICHELIN gids in de eerste plaats een leidraad voor zakenlui die kriskras door Europa trekken. Het is ook ideaal hulpmiddel voor toeristen die steden verkennen en Europa’s meest romantische en interessante culturele items willen ontdekken. In aanvulling op de restaurantbesprekingen biedt de gids ook nuttige en praktische informatie, zoals stedenkaarten.

Verkrijgbaar in de winkels vanaf 9 maart de MICHELIN gids Main Cities of Europe 2017 is ook beschikbaar in de applicatie. U kan de Michelin anonieme inspecteurs op Twitter te volgen @MichelinGuideUK En @guideMichelinFR

Deze gids bespreekt o.m. restaurants in Oostenrijk (Wenen, Salzburg) – België (Brussel, Antwerpen) – Tsjechië (Praag) – Denemarken (Kopenhagen, Aarhus) – Finland (Helsinki) – Frankrijk (Parijs, Lyon, Straatsburg) -Duitsland (Berlijn, Keulen, Hamburg, Frankfurt, München) – Griekenland (Athene) – Hongarije (Budapest) – Ierland (Dublin) – Italië ((Rome, Firenze, Milaan, Turijn) – Luxemburg (Luxemburg) – Nederland (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam) – Noorwegen (Oslo) – Polen (Warschau, Krakow) – Portugal (Lissabon) – Spanje (Madrid, Barcelona, ​​Valencia) – Zweden (Stockholm, Göteborg, Malmö) – Zwitserland (Bern, Geneve, Zurich) – Verenigd Koninkrijk (Londen, Birmingham, Edinburg, Glasgow).