Made in Antwerp: de gloednieuwe Hen Tho Pink Edition!

Heerlijke apero(ze) momenten verzekerd! Hendrik en Thomas Coenen van Antwerp Gin Company stellen met veel trots het nieuwste lid van de HenTho gin familie voor. Na de HenTho Classic en de Noah is er nu ook de Pink Edition. De opvallende “verpakking” van deze florale gin, met toetsen van vanille en amandelen, kwam er op aanvraag van de zus én de respectievelijke echtgenotes van de heren, vandaar ook die heerlijke roze kleur! Vooral niet wegmoffelen in de drankkast, maar een zichtbaar plekje geven in de woonkamer als kleurrijk interieur extraatje! De echte gin & tonic liefhebbers zullen de HenTho gin van vader HENdrik en zoon THOmas al meermaals tegengekomen zijn. Was het niet in Place Du Marché, de eigen zaak van Thomas, dan wel op een of andere hip event of apero Friday in Antwerpen. Het harde werk van het duo werpt klaarblijkelijk zijn vruchten af!

Wat hieraan vooraf ging was een lange periode van trial and error in hun eigen micro distilleerderij op ‘t Kiel in Antwerpen. In 2015 stelden ze uiteindelijk met heel veel trots hun eerst gin: de HenTho 12 voor. Een robuuste, amberkleurige gin van 44%. Vorig jaar werd het aanbod verder uitgebreid met de Noah gin, vernoemd naar de pasgeboren zoon van Thomas. Het werd een speelse London Dry Gin met citrustoetsen en strak vormgegeven in een zwarte fles met gouden belettering.

De zus van Thomas (en dochter van Hendrik) is inmiddels- hoe kan het ook anders- een echte ginliefhebber geworden. Op vraag van haar, en ook een beetje op dat van haar mama en schoonzus, ontwikkelde de heren afgelopen jaar een gin met meer florale toetsen van onder andere jenerbes, vanille, iriswortel en amandelen. Net als bij de vorige gins kreeg Charlotte volledig vrij spel voor het ontwerp van de fles, die voor de gelegenheid haar lievelingskleur draagt. Een naam als The Pink Edition kon niet uitblijven. Maar vergis jullie niet: de gin zelf is niet roze (thank God!) en qua smaak is ze zelfs heel toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Het perfecte accessoire voor deze laatste zomerdagen en best served met een neutrale tonic, een stukje roze pompelmoes en een muntblaadje. Echt O-ver-heer-lijk! Pink(y) swear! Verkrijgbaar in de betere lokale drankhandel. Richtprijs:  €40

HenTho Gin is het resultaat van de gezamenlijke passie van vader en zoon Hendrik en Thomas Coenen, samen de ‘Antwerp Gin Company’. Met de HenTho 12 maakt het duo meteen een krachtig statement: een robuuste gin van 44% op basis van 12 kruiden en specerijen. HenTho 12 kreeg er in 2016 fris gezelschap bij met Noah, een transparante, speelse London Dry Gin. Recentelijk is er nu ook “The Pink Edition”, een florale gin op basis van jeneverbessen, amandelen en vanille. Alledrie de gins zijn door vader en zoon ontwikkeld en op ambachtelijke wijze gedistilleerd in hun eigen micro-distilleerderij op ‘t Kiel in Antwerpen. Dochter/zus Charlotte voorziet de gin telkens van een passend flessenontwerp. It’s a family affair!

HenTho Gin – Nieuwstad 12 – 2000 Antwerpen – www.hentho.be