Le 3ème Acte – Brussel

Na eerder een exploitatie van een bar voor hun rekening te hebben genomen, stapten Christopher Mathieu en Didier Waldbillig een kleine 20 jaar terug over op de exploitatie van een restaurant. Dit werd ondergebracht in een oude sfeervolle woning binnen de driehoek Marollen, Justitiepaleis en Grote Zavel, hartje Brussel dus,  en kreeg de naam  ‘3èmè acte’ mee.

Meteen een link naar het bruisende Brusselse nachtleven, de vele kleine maar klassiekers theatertjes uit de buurt en de antiekwinkels en galeries uit de omgeving. Een ideale buurt dus om vooraf even te shoppen, de benen te strekken of gewoonweg tijdens een wandeling van het oude Brussel te genieten. Het interieur van het restaurant sluit met een ronde gewelfde zoldering mooi aan bij dit gegeven en getuigt nog steeds van een unieke sfeer en typische inrichting met niveauverschillen, theaterzetels, oude houten banken van tram en trein en leuke tafeltjes met metalen inlegbladen.

Bij de opstart van het restaurant werd geopteerd voor een selectie rasechte Brusselse gerechten. Ondertussen kreeg Christophe die in de keuken bijstand van Papa Mundale, heeft hij zijn kaart aangepast en zorgt voor een selectie dagverse en kwalitatieve ingrediënten. De keuken biedt een ruime waaier van mogelijkheden die heel wat buurtbewoners en stamgasten aangenaam verrassen, keuken die evenwel ook aan de verlangens van fijnproevers en figuurlijk verloren gelopen toeristen bekoort. Geen grote promo-acties aldus Didier maar de mond-aan-mond reclame is de sterkste troef voor het restaurant en ze ondersteunt eveneens de kwalitatieve gerechten. ’n Vleugje exotisme, een knipoog naar de wereldkeuken maar vooral regionale producten met tal van unieke huiscreaties zijn onze sterkte. Dit alles aangevuld door een leuke wijnkaart met soms ronkende namen maar alleszins betaalbare prijzen, geeft de gasten een meer dan bevredigend gevoel, bovendien zijn een 20-tal lekkere wijnen ook per glas beschikbaar.

In het vooruitzicht van de 20ste verjaardag worden een aantal nieuwe creaties ‘3èmè acte’ uitgetest. Deze verjaardag wordt aldus Didier geen grootse manifestatie maar accentueert zich op een selectie Brusselse bereidingen en traditionele gerechten, getooid met tal van edele producten, die voor deze gelegenheid in een nieuw kleedje worden gestoken, gerechten die meer dan ooit de natuurlijke smaakaccenten van de ingrediënten zullen promoten.

Wij opteerden bij onze proeverij voor een carpaccio 3ème acte en een Argentijnse cubrol. De carpaccio werd een leuke decoratieve introductie met pittige olijfolie, parmezaansnippers, zomertruffel, ganzenlever, welig getooid met pijnboompitten en ruccola. Een harmonieus smaakgevoel met leuke toetsen. Als extra grijze en witte warme broodjes. Als ondersteuning kozen we voor een Berovia Rioja, een van de vele wijnen die per glas worden aangeboden, een wijn met stevige kleur en heerlijk aroma van rijpe rode vruchten.

Het hoofdgerecht, de Argentijnse cubrol, waarvoor een steakmes werd aangereikt, bleef leuk rosé was mooi geaderd en super mals. Als garnituur een mooi slaatje en een korfje goudgele krokante frietjes. De romige pepersaus werd uit een leuk stoofpotje geserveerd dat nadien zachtjes verder pruttelde op een warme ovenplaat. Desgewenst kan je altijd extra saus bijvragen, een mooi huisgemaakt product, ook de andere, eveneens huisgemaakte sauzen worden op deze ovenplaat warm gehouden. Ook bij het hoofdgerecht zorgde onze Rioja voor een perfecte ondersteuning.

Le 3ème acte – Charles Hanssensstraat 6 -1000 Brussel

Tem 02-503 56 32 – www.troisiemeacte.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

elegant, sfeervol interieur

leuke decoratieve presentaties

smaakvolle creaties

mooi aanbod van wijnen per glas

Delta Brussel: leuke brasseriegerechten

Frans-Italiaanse accenten

sympathiek adres

gezellige sfeer en kwalitatieve bediening