Maîtres Vignerons de Cascastel – IGP Vallée du Paradis – Coeur de gris

Het is een fascinerende vallei, bezaaid met rotsachtige percelen, met rotswatervallen en zeer gevarieerde bodems met een naam die doet dromen, Vallée du Paradis. De wijnstokken die hier groeien hebben zich perfect aangepast aan de lyrische en quasi goddelijke omschrijvingen. Zij vormen de thuisbasis van de traditionele Languedoc-druivensoorten, gemengd met recenter ingevoerde rassen, die zich eveneens aan deze unieke situatie aanpasten.

De wijnbouwers hadden het idee om ze te mengen, waarbij traditie en innovatie in de cuvées uitzonderlijk werden gecombineerd, het resultaat hoort zonder meer thuis in het paradijs.

Het productiegebied van de wijnen van Valléé du Paradis is beperkt tot een paar dorpen in het massief van de Haute Corbière. Een uitzonderlijke terroir, boordevol geschiedenis en traditie, met mooie, bedwelmende landschappen dient als een toevluchtsoord voor de wijngaard die van heuvel tot heuvel loopt, dwars door het kreupelhout dat de wijn boeketten van kruiden en wilde vruchten meegeeft. De wijngaarden worden uitgebaat met respect voor het milieu en een duurzame landbouw. De oogst gebeurt vanzelfsprekend volledig handmatig.

Druiven: Assemblage 85% Grenache / 15% Cinsault

Vinificatie: Het kenmerk van de grijze wijnen is de afwezigheid van een maceratie. Het handmatig oogsten gebeurt enkel ‘s ochtends vroeg om de fruitigheid te bewaren evenals de frisheide van de druiven.

De vinificatie van grijze wijn is delicaat en verwerkt druiven met natuurlijke kleur. Het doel is om de extractie van kleur te beperken zodat men een subtiele en elegante tint bekomt. Bij aankomst in de kelder, worden de druiven ontsteeld en rechtstreeks in de pers geplaatst. Het persen gebeurt bij lage druk zonder langdurig contact met de mout. De sappen worden gedurende 12 uur bewaard aan lage temperatuur. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur (15 ° C).

Proefnotities: Mooie bleke zalmkleur. In de neus, intense tonen en complexe aroma’s van aardbei, perzik, vanille en salie. Fris in de mond, compact en soepel , biedt de wijn een aangename verfrissende fruitigheid. Deze rosé scherpt de zintuigen met zijn intensiteit en frisheid.

Deze ‘coeur de gris’ vergezelt al je zomerse maaltijden vanaf het aperitief. Prachtige rosé, fris, luchtig en aangenaam lange afdronk.