Mandarin Oriental: Mountain resort Cortina

Mandarin Oriental Hotel Group heeft een lange termijn management overeenkomst getekend met Attestor Limited voor de rebranding en het beheer van het historische Hotel Cristallo in Cortina d’Ampezzo, Italië. Het pand zal een substantiële renovatie ondergaan na sluiting in het tweede kwartaal van 2023, heropening als een Mandarin Oriental resort in de zomer van 2025, in de aanloop naar de Milano-Cortina Olympische Winterspelen.

Mandarin Oriental Cristallo, Cortina zal het eerste alpine resort van de groep zijn en breidt Mandarin Oriental’s aanwezigheid verder uit in Italië. Het pand ligt boven het meest erkende bergdorp in de Dolomieten, op korte loopafstand van Cortina d’Ampezzo, bekend als de ‘Koningin van de Dolomieten’, die beschikt over vele bekroonde restaurants, luxe merk boetieks en lokale kunst en ambachten. De luchthaven Venetië Marco Polo is met de auto in anderhalf uur te bereiken.

Hotel Cristallo werd in 1901 in art-nouveaustijl gebouwd door de familie Menardi en was in de jaren 1930 een populaire skibestemming voor de Europese gecultiveerde elite. Na de Olympische Spelen van 1956 ging het hotel zijn “gouden tijdperk” in als een gerenommeerde skibestemming en ontving het royals en beroemdheden, waaronder Peter Sellers, Frank Sinatra, Saul Bellow en Vladimir Nabokov. Het diende als decor voor een aantal bekroonde films en behield zijn historische charme als een groot hotel uit het begin van de 20e eeuw.  In 2021 werd het pand gekocht door fondsen die worden beheerd door Attestor Limited, die ook eigenaar is van Mandarin Oriental, Lago di Como. Hotel Cristallo zal een grondige renovatie ondergaan met inbegrip van een nieuwe uitbreiding, ontworpen door de bekroonde architecten Herzog en deMeuron.

Bij de heropening zal het hotel beschikken over 83 gastenkamers, waarvan vele met balkon, waaronder 30 ruime suites met prachtig uitzicht op de Dolomieten. Het resort zal ook beschikken over een reeks restaurants en bars, flexibele ruimten voor entertainment en evenementen, evenals een uitgebreide spa en wellness-faciliteit, waaronder een zwembad dat van binnen naar buiten het gebouw doorkruist.

Het resort zal een schilderachtige achtergrond bieden van waaruit kan worden genoten van een breed scala aan ervaringen, van skiën tot golfen, langlaufen en wandelen, tennis, schaatsen, bergbeklimmen en een Kid’s Club die is uitgerust om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen te voldoen. Dankzij uitgebreide investeringen in kunstsneeuwinstallaties behoren de Dolomieten tot de weinige skigebieden in de Alpen die het hele seizoen door sneeuwzekerheid bieden en beschikken over 1.200 kilometer aaneengesloten pistes.

.