The Luxury Collection

opent Cosme, a Luxury Collection Resort, Paros

 

The Luxury Collection Hotels & Resorts kondigt de opening aan van Cosme, a Luxury Collection Resort, Paros. Het idyllische eiland Paros is de thuisbasis van serene landschappen, verfijnde cultuur, rijke culinaire geschiedenis, natuurlijk gebeeldhouwde witgekalkte architectuur, geplaveide paden en uitgestrekte kristalheldere stranden. De authentieke Cycladische levensstijl omarmend en een zorgeloze gemoedstoestand aanmoedigend, biedt Cosme globale ontdekkingsreizigers een verkwikkende reis van ervaringen aan de oevers van de Egeïsche Zee, de vreugde van het leven vierend in het charmante stadje Naoussa. Cosme omarmt de visie en ethos van hoteliers Antonis Eliopoulos en Kalia Konstantinidou voor ingetogen luxe, terwijl het de authentieke, Griekse gastvrijheid verhoogt.

Het ontwerp van het pand, gemaakt door architectuur- en designstudio ID Laboratorium, wordt gekenmerkt door de one-of-a-kind ‘Aegean Touch’ en mengt op elegante wijze zeldzame elementen uit het Middellandse Zeegebied met krachtige Cycladische lijnen. Alle gebouwen zijn strak gelijnd en gemaakt van lokale steen met harmonieuze architectonische composities geïnspireerd door de heldere vissersdorpjes en inheemse huizen van het eiland. Zelfs het halfmaanvormige zwembad van het hotel is een ode aan de bestemming en weerspiegelt de vorm van de baai waarin Cosme ligt.

Het resort beschikt over 40 intieme suites, elk met een unieke inrichting en een aantal suites met privézwembad en uitzicht over het kristalheldere water. Alle suites zijn voorzien van op maat gemaakte meubels van de bekende Spaanse ontwerper Jaime Hayon, gecombineerd met stoffen in warme tinten bordeauxrood en rood, evenals klassieke ontwerpen met strepen in blauwe tinten, een kleur die synoniem is met Griekenland.

Kalia Konstantinidou is trouw gebleven aan de wortels van het eiland en heeft persoonlijk concepten bedacht die het hotel een echt gevoel van eigenheid geven. Hiertoe behoort een culinaire reis van de gevierde Griekse chef Yiannis Kioroglou, die zijn passie voor de Meditisch-Griekse keuken overbrengt op de eetbestemmingen van het hotel, strand Parostia en het relaxte Volta in het hart van het resort. Yiannis kwam het team versterken vanuit La Petite Maison in Cannes en La Guerite in Saint Barths en heeft een achtergrond in enkele van Europa’s favoriete eetgelegenheden. Hij blijft trouw aan zijn Griekse afkomst en ademt Griekse ‘philoxenia’ in al zijn culinaire creaties. Elk recept weerspiegelt de vrijgevigheid en relaxte, maar rijke tradities van Paros, Griekenland en de Middellandse Zee. Gasten hebben ook de mogelijkheid om te leren hoe ze traditionele regionale gerechten kunnen koken in de Aroma Garden met elke dag speciale sessies.

Gelegen op het hoogste punt van het resort en vernoemd naar de Griekse God van de Zon, brengt Elios Spa hulde aan de buitengewone omgeving waarin het is genesteld. De Elios Spa omarmt de trage Cycladische manier van leven en is een toevluchtsoord voor de zintuigen waar gasten worden aangemoedigd om harmonie te herontdekken door middel van holistische behandelingen met uitsluitend inheemse middelen, pure extracten en innovatieve technieken. De zorgvuldig geselecteerde spa partner, KORRES, mengt zeldzame biologische ingrediënten uit Griekenland en het Middellandse Zeegebied om lokaal geïnspireerde helende rituelen, behandelingen en therapieën te creëren die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gasten en zijn ontworpen om het lichaam, de ziel en de geest te stimuleren en te revitaliseren. Tot de kenmerkende rituelen behoren de Korres Greek Yogurt Facial, de Aegean Sensation Candle Massage en de Elios Sunlight Wellbeing Journey. Op het dak van de spa is een speciale ruimte voor sterrenkijken met uitzicht op Naoussa en de zee, waardoor het ideaal is voor geestverruimende yoga- en meditatierituelen.