Mandarin Oriental opent luxe hotel in Cairo, Egypte

Mandarin Oriental Hotel Group heeft een management overeenkomst aangekondigd om het historische Shepheard Hotel in Caïro, Egypte te rebranden. Dit wordt het eerste hotel van de groep in Egypte en breidt de portefeuille van het merk in de regio verder uit.

Het beroemde Shepheard Hotel opende voor het eerst zijn deuren in 1841 en blijft een bezienswaardigheid in de stad, gerespecteerd door de lokale gemeenschap en internationaal bekend.  Een uitgebreide renovatie van het pand is al aan de gang en de in Parijs gevestigde interieurontwerper, Sybille de Margerie, is belast met het behoud van het erfgoed van het gebouw, terwijl de faciliteiten en diensten worden verbeterd.  Na de voltooiing, momenteel voorzien voor 2024, zal het hotel heropenen als Mandarin Oriental Shepheard, Cairo.

Gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl rivier, in het hart van Downtown Cairo, zal het hotel beschikken over 188 kamers en 88 suites, waarvan vele met balkon, met een prachtig uitzicht over de stad, de Nijl en Gezira eiland. Het hotel is ideaal gelegen om de beroemde attracties van de stad te verkennen, zoals het historische Egyptische Museum, Khan el-Khalili Souq en Al-Azhar Moskee, en biedt gemakkelijke toegang tot de rivier, de belangrijkste commerciële gebouwen, en bruisende winkels, restaurants en cafés.

Mandarin Oriental Shepheard, Cairo zal beschikken over vijf restaurants en bars, waaronder een restaurant op het dak voor al fresco dineren, evenals een exclusieve club lounge.  Het hotel zal ook uitgebreide ruimten bieden, waaronder een balzaal op het dak, waardoor dit de ideale bestemming is voor conferenties en sociale bijeenkomsten van elke omvang.

Een allesomvattende Spa at Mandarin Oriental zal acht behandelsuites bieden en de op maat gemaakte ervaringen en kenmerkende behandelingen waar de groep bekend om staat. Verdere wellness-faciliteiten omvatten een overdekt zwembad, een zwembad op het dak, een schoonheidssalon, een fitnesscentrum en een kid’s club.

.