Mill & Mortar latte spices: Spice up your coffee

Het Deense biologische Mill & Mortar brengt pit en smaak in al je gerechten, dat is niets nieuws. Maar wist je dat dit heerlijke specerijenmerk ook je drankjes naar een hoger niveau kan tillen? Een spicy toets in je bakje troost maakt het zoveel origineler, verrassender, lekkerder. Mill & Mortar’s Turmeric Latte en Cinnamon Latte zijn goed voor een vleugje magie in je caffè latte, cappucino of iced coffee.

De latte spices van Mill & Mortar zijn twee verfijnde biologische kruidenblends die overlopen van een pittige warmte. Naar goede gewoonte verwerkte Mill& Mortar in deze blends pure specerijen, zonder toevoeging, van suiker, melkpoeder of andere additieven. Eender welke koffiebereiding, of je nu gaat voor een cappuccino, latte of een iced coffee, krijgt een delicaat veugje “je ne sais quoi” dankzij de latte spices. Geen koffiedrinker? De kruidenblends smaken ook heerlijk in melk (ook de lactosevrije versies zoals kokos- haver of amandelmelk), chocolademelk en (ijs)thee.

Je klopt de specerijen samen met de melk op voor ze toe te voegen aan de koffie. Of je voegt een lepel Latte Spices toe aan versgemalen koffie. Je kan ook een lepeltje rechtstreeks in je kopje mengen. Op zoek naar de ultieme instagrammable koffie? Easy peasy: besprenkel je melkschuim vlak voor het serveren met een snuifje latte spices en tadaaa! Hoeveel je gebruikt, is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Je kan een vierde tot een volledige koffielepel toevoegen per dl melk.

Dit zijn de latte spices:

• Turmeric Latte : De bijzonder krachtige smaak van kurkuma, gebalanceerd met echte kaneel, gember, kardemom en zwarte peper. Mill & Mortar haalde de mosterd … euh… kurkuma bij de Sri Lankanen waar Golden Milk al eeuwen deel uitmaakt van het dagelijkse voedingspatroon.

• Cinnamon Latte : Voor een koffie met een extra winterse twist. Een blend waarin echte kaneel centraal staat. Verder bevat de mengeling ook gember, nootmuskaat en een pittige toets van chili. Ook aan melk of chocolademelk geeft de Cinnamon Latte een originele twist!

=> De Mill & Mortar Latte Spices kosten € 7,20 per stuk.

Mill & Mortar is een Deens label met een hart voor kwalitatieve kruiden. Het assortiment bestaat inmiddels uit 80 verschillende soorten, allemaal met zorg uitgekozen door bezielster Iben Büchert die de wereld rondreist op zoek naar kruiden die geteeld zijn met respect voor de natuur en met vakkennis over het kweken en verwerken van deze kruiden. Kenmerkend voor Mill & Mortar zijn de chique zwarte blikken doosjes, die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar er ook garant voor staan dat de kruiden optimaal bewaard blijven, afgesloten van licht en lucht.

millmortar.be