Minor hotels: debuut in Bahrein

Nieuwbouw Avani en Tivoli Hotels worden in 2024 gelanceerd. Minor Hotels met momenteel een portefeuille van 527 hotels en resorts in 54 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan, kondigt een strategische intrede in Bahrein aan: het debuut van zijn Avani- en Tivoli-merken.

Geplande opening in 2024, Avani Bilaj Al Jazayer Bahrain Resort en Tivoli Bilaj Al Jazayer Bahrain Resort zal deel uitmaken van Bilaj Al Jazayer, een nieuw waterfront leisure mixed-use masterplan eigendom van Edamah, de vastgoedtak van Bahrein’s soevereine vermogensfonds, Mumtalakat. De nieuwe ontwikkeling zal resorts, residentiële villa’s en appartementen, eet- en drinkgelegenheden, winkels, kantoren en entertainment bieden.

Bilaj Al Jazayer ligt aan de zuidwestkust van Bahrein en omvat 1,3 miljoen vierkante meter land met een strand van drie kilometer. Manama, de hoofdstad en belangrijkste stad van Bahrein, ligt op 25 minuten rijden en het Bahrain International F1 Circuit en het Dilmun Waterpark liggen in de nabijheid.

De nieuwe Avani en Tivoli hotels, elk met 110 sleutels, zullen gelegen zijn langs de belangrijkste boulevard van Bilaj Al Jazayer aan de waterkant. Avani Bilaj Al Jazayer zal een selectie van kamers en suites bieden, een restaurant dat de hele dag open is, een Avani Pantry en een zwembadbar, naast een buitenzwembad, een fitnessruimte en vergaderruimte. De faciliteiten van Tivoli Bilaj Al Jazayer omvatten kamers en suites, twee restaurants, twee bars en een café, een buitenzwembad, een fitnessruimte en spa- en wellnessfaciliteiten. Bovendien zullen de hotels een beach club delen binnen het Bilaj Al Jazayer project.

Minor Hotels heeft momenteel 29 hotels en resorts in exploitatie en in de pijplijn in de regio Midden-Oosten, verdeeld over de merken Anantara, Avani, Tivoli en Oaks, met in de pijplijn de lancering van twee nieuwe merken in de regio – NH Collection en NH Hotels.