Château de Bioul

Een uniek en typisch Belgisch terroir. De wijngaard van Château de Bioul beslaat 11 hectare. De percelen van Bioul lijken op de grootste wijnbouwterroirs: een uitloper van carbonietschist en kalksteen, zachte hellingen perfect zongericht, goed gedraineerde bodems. Het planten van de wijnstokken in het park ‘à l’anglaise’ werd ontworpen door de Belgische ruinarchitect François Goffinet die tuinen opwierp uit de vier uithoeken van Europa en Noord-Amerika.

Het aanplanten van wijnstokken in het park biedt meteen de gelegenheid om in het domein een leuke wandeling te organiseren en naast de wijngaarden ook een aantal eetbare bloemen te ontdekken.

Elk van de wijnen van het Château de Bioul draagt de naam van het perceel waar ze werden geteeld. Andy, Vanessa en hun team zorgen voor de harmonieuze ontwikkeling van de wijngaard, vinifiëren de druiven met passie en volgen het rijpingsproces tot en met de botteling.

De basisproeverij omvat drie wijnen die een mooi overzicht bieden van het wijndomein en een uitnodiging vormen om andere wijnen te ontdekken.

Terre Charlot: (wit)

Assemblage van Solaris en Johanniter

Rijp en rond: exotische aroma’s van abrikoos, ananas en grapefruit met een vleugje specerijen in de afdronk. Een mooie rijpheid van fruit geeft deze wijn rondheid en een volumineuze afdronk.

Batte de la Reine: (wit)

Assemblage: Cabernet Blanc, Johanniter en Solaris

Rijk en expressief: na een explosie van florale en lichti-aroma’s in de neus, vindt u in de mond een zeer fijne complexe wijn met een jodiumachtig karakter. Van de aanzet tot de afdronk wordt de Batte de la Reine gedragen door zijn mooie zuurgraad.

Cortil Braco: (rood)

Assemblage: Cabernet noir, Cabernet Jura en Pinotin

Fruitig en mineraal: een fruitige wijn bij uitstek, leuk bouquet van rode bessen zoals zwarte bes, aalbes en braambes. In de mond zijn er delicate rokerige en kruidige accenten, met leuke subtiele hints van peper.

Château de Bioul – Place Vaxelaire 1 – 5537 Bioul – www.chateaudebioul.com