Minor hotels maakt debuut in Egypte met Oaks hotels resorts & suites

Minor Hotels, een hoteleigenaar, -exploitant en -investeerder, met momenteel een portefeuille van 527 hotels en resorts in 55 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan, kondigt met trots haar aanstaande debuut in Egypte aan met de lancering van een nieuw te bouwen Oaks hotel.

De opening is gepland in 2025, Oaks Egypt New Capital Apartments & Suites zal gelegen zijn in het hart van de Egyptische Nieuwe Administratieve Hoofdstad en de bouw zal begin volgend jaar beginnen. Het pand zal een totaal van ongeveer 400 appartementen en suites op de markt brengen in deze zich snel ontwikkelende nieuwe administratieve en financiële hoofdstad.

Oaks Hotels, Resorts & Suites is een marktleider in moderne residentiële accommodaties en biedt een thuis weg van huis voor zowel slimme zakenreizigers als vakantiegangers. Oaks Egypt New Capital zal worden ondergebracht in twee vleugels, centraal verbonden op het dak en op de begane grond met een ruim winkelgedeelte. In de ene vleugel zal een mix van Suites en Studios te vinden zijn, naast One-Bedroom en Two-Bedroom branded appartementen. In de andere vleugel komen 203 merkappartementen.

Tot de faciliteiten van het gebouw behoren meerdere restaurants, een lobby lounge, een spa en een fitnessruimte, alsmede vergader- en co-workingruimten. Het gebouw zal ook een zwembad op het dak hebben voor gasten en bewoners.

De nieuwe administratieve hoofdstad van Egypte is een grootschalig masterplan dat in 2015 door de regering is gelanceerd. De nieuwe stad ligt 45 kilometer ten oosten van het centrum van Caïro en zal onderdak bieden aan de gehele regering, ministeries, buitenlandse ambassades en de lokale hoofdkantoren van vele internationale bedrijven. Het masterplan is een van de grootste programma’s voor economische groei van het land, zoals opgezet door de Egypt Vision 2030.

Het nieuwe pand is eigendom van Margins Development, een particuliere vastgoedontwikkelaar met tal van high-end commerciële projecten in Caïro.

Minor Hotels heeft momenteel 31 hotels en resorts in exploitatie en in de pijplijn in de MENA-regio, verdeeld over haar merken Anantara, Avani, Tivoli en Oaks, met in de pijplijn de lancering van twee nieuwe merken in de regio – NH Collection en NH Hotels.