Moet & Chandon onthult de nieuwe Grand Vintage 2012

Moët & Chandon onthult met trots de nieuwe Grand Vintage 2012, de 74e vintage van het Huis, een sprekend voorbeeld van zijn uitmuntende kwaliteiten en knowhow als wijnmaker. De Grand Vintage 2012 heeft vijf jaar de tijd gehad om te rijpen en ontvouwt zich met een vleugje mildheid tot een frisse en harmonieuze champagne, zoals ook het voorjaar subtiel overgaat in de zomer.

De Grand Vintage 2012 is een verfijnde, frisse en harmonieuze extra brut champagne, waarin de Chardonnay overheerst (41%), terwijl ook de Meunier merkbaar aanwezig is (26%) en wedijvert met de Pinot Noir (33%). In de ijskoude lente van 2012 kon de winterse vorst lang gedijen, tot een broeierige, droge en hete zomer die de wijnstokken alsnog tot leven wekte. Dit leverde een kleine, maar exceptionele oogst op met vruchten die het voorbije decennium nooit eerder tegelijk zo zoet en toch zo zuur waren.

De Grand Vintage 2012 en de Grand Vintage Rosé 2012 dragen met een dosering van vijf gram per liter champagnes een duidelijke ‘extra brut’ signatuur, en worden ook zo gelabeld op de fles.

Beide Moët & Chandon Grand Vintage champagnes zijn verkrijgbaar bij een select aantal detailhandelaars en in de meest exclusieve locaties. Ideaal om grootse mijlpalen te vieren, of om exquise gastronomische belevingen naar een nog hoger niveau te tillen.