MSC Cruises meert aan in Zeebrugge

MSC Cruises brengt de MSC Virtuosa naar Zeebrugge deze winter: wekelijkse afvaarten uit Zeebrugge voor het Parels van het Noorden programma, ook een afvaart voor een lange-afstandscruises naar Tenerife.

Een wijziging in het winter 2022/23 programma waardoor de MSC Virtuosa de MSC Preciosa zal vervangen brengt MSC voortaan ook wekelijkse naar deze Belgische haven. De ‘Parels van het Noorden’-cruise is een zeven nachten durende cruise met Hamburg Duitsland, Rotterdam Nederland, Le Havre voor Parijs Frankrijk en Southampton voor London op het programma waarin nu dus ook Zeebrugge, Brugge en Brussel wordt opgenomen.

In januari biedt het schip een nieuwe epische reis van, 19 nachten vanuit Zeebrugge voor zonaanbidders met aanlopen naar Casablanca/Marrakech in Marokko en drie van de populaire Canarische eilanden: Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Tijdens deze cruise worden ook Le Havre, Frankrijk, Lissabon Portugal, Cadiz Spanje en Funchal Portugal aangedaan. Het schip vertrekt vanuit Zeebrugge op 10 januari en komt aan in Hamburg op 29 januari, waar gasten kunnen ontschepen.

MSC Virtuosa, het 4de schip van de Meraviglia-klasse en het 2de Meraviglia-plus schip, biedt nog meer openbare ruimte en kajuiten dan de vorige generatie en beschikt over enkel van de meest geavanceerde milieutechnologieën, die vandaag beschikbaar zijn. Het schip heeft ook 11 Golden Pearls van Bureau Veritas gekregen voor zijn reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming en gezondheid en veiligheid.

Met 10 restaurants, 21 bars en lounges, en 5 zwembaden, is dit innovatieve 19-deks schip klaar om gasten te verwelkomen met het beste in de internationale keuken, entertainment van wereldklasse, ontspannende bars en lounges, een van de grootste winkelgebieden op zee, een spa en fitnesscentrum, een aquapark, een Kids club voor peuters en tieners. Het paradepaardje van het schip is de iconische promenade van 122 m lang met een prachtige verlichte koepel, die het sociale hart van het schip vormt. Een van de hoogtepunten is de gloednieuwe MSC Starship club, exclusief beschikbaar op de MSC Virtuosa, waar ’s wereld eerste humanoïde barman, Rob genaamd, aanwezig is.

Gasten uit België en Luxemburg zullen van dit uitzonderlijke schip en route kunnen genieten door dicht bij huis in Zeebrugge in te schepen. De haven van Zeebrugge is gemakkelijk te bereiken zowel met het openbaar vervoer als met de auto en biedt gratis parkeergelegenheid. MSC Cruises is ten slotte een van de weinig cruise rederijen die routes aanbiedt met vertrek vanuit de haven van Zeebrugge.

Frank Van Den Steen, country manager Benelux: “ Ik ben zeer verheugd! Een cruise vertrek uit Zeebrugge is echt uniek, en met de Virtuosa brengen we bovendien een van de meest indrukwekkende MSC paradepaardjes naar België. Een weekje per cruise op city trip, varen op zee, en terwijl genieten van een maximum aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen, ideaal voor een weekje ertussen uit deze winter. Met z’n tweetjes of voor de hele familie.”

Het programma ‘Parels van het Noorden’ gaat op 10 november van start. Cruiseliefhehbers hebben tot einde maart 2023 een 15-tal mogelijkheden om deze uitzonderlijke ontdekkingsreis te beleven en tegelijkertijd te genieten van een enorm aanbod van diensten en faciliteiten.