Château Vieux Maillet en Château de Lussac veranderen van eigenaar

Château Vieux Maillet (8,5 hectare in AOC Pomerol; 1 hectare in AOC Lalande de Pomerol) en Château de Lussac (32,5 hectare in AOC Lussac Saint Emilion), beide eigendom van de familie Van Malderen Laviale, zijn verkocht aan de familie Stévenin, die al eigenaar is van Château de Saint Pey (25 hectare in AOC Saint Emilion Grand Cru).

In de afgelopen tien jaar is het team van Saint Pey beginnen nadenken over de wijnbouwmethoden, waarbij de praktijken zijn aangepast met meer respect voor de wijnstokken en de terroirs, evenals de kelders, die momenteel worden gemoderniseerd en uitgebreid om het streven naar kwaliteitsverbetering voort te zetten, wat nu algemeen wordt erkend door de deskundigen.

Na de uitbreiding, modernisering en verfraaiing van dit landgoed in Saint-Emilion wil Frédéric Stévenin de kastelen Vieux Maillet en Lussac volgens dezelfde filosofie ontwikkelen. Trouw aan zijn overtuiging heeft hij de ambitie de mens centraal te stellen.

Hij gaat dus vertrouwen op de vitale krachten van elk domein, die hij in de beste omstandigheden plaatst om de terroirs te bewerken met een bijna ambachtelijke knowhow en met moderne technieken om uitmuntendheid te bereiken.