MSC Cruises schort aanlopen naar St Petersburg op

Baltische zomer 2022 routes naar alternatieve havens als Stockholm, Helsinki of Tallinn.

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat zij de aanlopen van haar schepen naar Sint-Petersburg, Rusland, heeft opgeschort vanwege de recente ontwikkelingen in de regio en de daarmee samenhangende bezorgdheid over de veiligheid. De maatschappij geeft aan dat de gezondheid en veiligheid van haar passagiers en bemanning haar topprioriteit is en dat vanaf eind mei tot oktober haar vier schepen met Baltische Zee afvaarten die Sint-Petersburg in een van hun zomer 2022 routes hadden opgenomen – MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Poesia en MSC Virtuosa – allemaal hun aanlopen in de Russische stad zullen opschorten.

Sinds het begin van de huidige gebeurtenissen heeft de rederij contact opgenomen met alternatieve havens – zoals Stockholm, Helsinki en Tallinn – om aanlopen voor de vier schepen te bevestigen. De rederij zal de exacte details voor elke afvaart zo snel mogelijk communiceren aan partners en klanten die getroffen worden door de nieuwe regelingen.

MSC Cruises zal ook haar website updaten met de bevestigde details van de nieuwe routes om maximale duidelijkheid te bieden aan bestaande gasten en aan iedereen die toekomstige vakanties op zee in de Baltische Zee wil boeken.  Momenteel doet geen enkel schip van MSC Cruises Sint-Petersburg aan. www.msccruises.be