Waldorf Astoria Maldives: eerste Zuma restaurant in Indische oceaan

Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi onthult de nieuwste toevoeging aan de collectie van 10 onderscheidende culinaire ervaringen op het iconische resortparadijs met het debuut van het wereldberoemde eigentijdse Japanse concept Zuma op het resort in de archipel. Met een adembenemend uitzicht op de kristalheldere Indische Oceaan in combinatie met Zuma’s unieke stijl en elegantie, is het nieuwe drijvende restaurant, om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Gelegen op een van de mooiste, meest gewilde locaties ter wereld, biedt het bekroonde Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi gasten ongeëvenaarde, op maat gemaakte service en onvergetelijke ervaringen. Het resort ligt in een tropisch paradijs en beschikt over 119 strand-, rif- en overwatervilla’s alle met zwembad, verspreid over drie eilanden die met elkaar in verbinding staan.

Zuma werd in 2002 in Londen opgericht door bedenker en medeoprichter Rainer Becker, en is nu aanwezig op 17 locaties wereldwijd. Het wereldwijd geprezen Zuma is geïnspireerd op de traditionele Japanse izakaya. Zuma Maldives is geïnspireerd op de schoonheid van de prachtige locatie en vult de omgeving in het Waldorf Astoria Maldives aan met het gebruik van natuurlijke materialen en lokale designtechnieken. Het restaurant heeft een dramatische entree met een combinatie van hout, licht en graniet, waardoor een optische illusie ontstaat die gasten naar de levendige restaurantruimte leidt. De majestueuze eilandbar, robata en sushitoog staan centraal in het midden van de zaal en vormen het middelpunt voor de gasten.

“We vinden het geweldig om de internationale keuken van Zuma naar de Malediven te brengen, aan de kust van zo’n adembenemende en iconische bestemming,” zegt Zuma-bedenker en mede-oprichter Rainer Becker. Zuma Maldives zal zijn specialiteiten serveren die beroemd zijn geworden in zijn internationale buitenposten, waaronder dungesneden zeebaars met yuzu, truffelolie en zalmkuit, geroosterde kreeft, shiso ponzu boter en pittige runderhaas met sesam, rode chili en zoete soja, onder anderen. Het restaurant zal ook beschikken over een speciale lounge waar Zuma’s kenmerkende drankjes kunnen worden genuttigd terwijl de zon ondergaat over Waldorf Astoria Maldives en de prachtige turquoise wateren die het omringen.

Naast Zuma Maldives kunnen gasten genieten van de vele activiteiten die het resort te bieden heeft, of het nu ontspannen is in een van de 10 luxueuze spa villa’s, het ongelooflijke onderwaterleven van de oceaan verkennen, of de oogverblindende witte zandstranden van het eiland op de fiets of te voet doorkruisen.

Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi werkt met toonaangevende normen voor netheid en desinfectie van het eigen Hilton CleanStay-programma, terwijl het zich houdt aan de Maldivische gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.