Vers, betaalbaar, 100% bio en een toffe sfeer. BE O Versmarkt Antwerpen

Biologische producten betaalbaar maken voor iedereen: het is de missie van BE O Versmarkt, de keten die op 10 januari een derde vestiging opent in Antwerpen, na winkels in Gent en Nevele. Het wordt meteen ook de grootste BE O Versmarkt tot op heden, met een oppervlakte van 900m² waar 300 bioproducten aangeboden worden.

3 vestigingen in 3 jaar tijd

Drie jaar geleden, op 19 augustus 2015, openden de deuren van BE O Versmarkt Gent. De winkel bood initieel een basisassortiment aan verse seizoensproducten aan. Oprichters Henri Vercruysse en Philippe Woitrin bleven vervolgens hard werken aan het concept en drie jaar later is de Versmarkt bijna onherkenbaar: een uitgebreid kleurenpalet aan groenten en fruit, een ruim aanbod aan biologische kazen, zuurdesembrood, noten, zaden, vlees, vis, sappen enzovoort. Allemaal binnen dezelfde missie: bio betaalbaar maken voor iedereen. Na Gent volgde een vestiging in Nevele. Antwerpen is de volgende stad in de rij.

“Met BE O wilde ik aantonen dat het anders kan, dat bio betaalbaar kan zijn voor iedereen, zonder dat de boeren en leveranciers hierdoor benadeeld worden.” – Henri Vercruysse, bezieler BE O Versmarkt.

Biologisch en betaalbaar

Bio en betaalbaar, het zijn twee woorden die niet vanzelfsprekend samenhoren. Toch is het de missie van BE O om de twee met elkaar te verzoenen. Dit doen ze dankzij telers en kwekers die hun producten recht van het veld tot in de BE O frigo’s brengen. Zo kan BE O ook precies vertellen waar elk product vandaan komt.

“Omdat wij niet sproeien, kiezen we sterkere variëteiten die meer weerstand hebben en ook meer smaak en vitaminen bevatten.” – Cindy Declercq (Ecoveg), leverancier BE O Versmarkt.

Alle boeren waarmee BE O samenwerkt zijn biologisch gecertificeerd. Dit betekent dat ze onderworpen zijn aan strenge normen uit het biolastenboek die regelmatig gecontroleerd worden door onafhankelijke organisaties. Alle bio-ondernemers (boeren, fokkers, bewerkers, handelaars, importeurs) en dus ook BE O worden minstens één keer per jaar gecontroleerd.

Lekker en vers

Dankzij een directe samenwerking met telers en kwekers vult de BE O Versmarkt elk winkelmandje met dagverse en seizoengebonden producten. Hoewel BE O een lokaal assortiment verkiest, werkt de keten ook nauw samen met Italiaanse, Griekse, Franse en Spaanse producenten.

‘t Groen Kwartier

Dat BE O Versmarkt Antwerpen zich vestigt vlak bij ‘t Groen Kwartier mag geen toeval heten. De wijk heeft al vele groene harten sneller doen slaan, niet in het minst omwille van het duurzame woonproject dat er zijn plaats kreeg. Het terrein van 77 hectare is volledig autovrij en ligt op wandelafstand van de Zurenborgwijk en het centrum van Antwerpen. ‘t Groen Kwartier trekt een publiek aan dat bewust bezig is met duurzaamheid en een verhoogde levenskwaliteit, maar tegelijk ook houdt van het leven in de stad. BE O past met haar nieuwe Versmarkt perfect in dit plaatje.

BE O biedt een ruim assortiment van een 300-tal biologische en seizoensgebonden basis-producten aan betaalbare prijzen. Naast vestigingen in Gent en Nevele, opende op 10 januari 2019 ook een vestiging in Antwerpen. De Antwerpse Versmarkt is meteen ook de grootste tot nu toe, met een oppervlakte van 900m².

BE O Versmarkt Antwerpen – Lange Leemstraat 252 – 2018 Antwerpen

Openingsuren : Woe, do, vr, zat: 10u00 tot 18u30 – Zo: 10u00 tot 16u00. De Versmarkt BE O Antwerpen is op maandag en dinsdag gesloten.