NATIONALE COCKTAILWEDSTRIJD VOOR TOKYO (JAPAN)

De 55ste Nationale Wedstrijd van de UBB – Union of Belgium’s Bartenders – vond plaats in het hotel AMIGO ROCCO FORTE te Brussel. De beste barmannen van het land streden om de titel “Winnaar van België 2016”.De winnaar zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association, dat in Tokyo (Japan) wordt georganiseerd van 15 tot 21 oktober 2016.

De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s. De technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestond uit leden van de ALB (Association Luxembourgeoise des Barmen) Ludovic Frisoni (Voorzitter), Filoo About, Kevin Wafflart, de Sergio Pezzoli (vice-président UBB) et de Filipo Baldan. De degustatie jury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf; bestond uit leden van de Clefs d’Or waaronder Mariano Van Cleve (Hotel Sofitel Brussels Le Louise- Voorzitter Clefs d’Or), Stéphane Looze (Hôtel The Wiltcher’s Steigenberger), Grégory Van Bulck (Hôtel Radisson Blu), Olivier Haïm (Hôtel Sofitel Jourdan), de Cathy Mutis (Association Luxembourgeoise des Barmen) en de Jessy Eeckels (Horeca Magazine)

Na beraadslaging van de jury werd Simona Tsacheva (Loui Bar – Hôtel The Wiltcher’s Steigenberger) met unanimiteit van de jury tot laureaat van de wedstrijd 2016 uitgeroepen. De 2de plaats gaat naar Fabian Van Roy (Waterloo Bar – Hôtel Royal Windsor) terwijl Corentin Deschamps (Le Bar – Hôtel Amigo Rocco Forte) met een derde plaats het podium vervolledigde.

Simona Tsacheva (Loui Bar – Hôtel The Wiltcher’s Steigenberger) zal de kleuren van de UBB en van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA. Maar liefst 66 barmannen vertegenwoordigen er 66 landen, leden van de International Bartenders Association, en strijden om de titel Wereldkampioen IBA middels hun cocktail creatie en de technische bereiding.

Winnaar van België 2016 – Simona Tsacheva (Loui Bar – Hôtel The Wiltcher’s Steigenberger) presenteerde zijn cocktail « Etta » bestaande uit 2 verse frambozen, Perziken nectar Caraïbos 1 cl, Peren nectar Caraïbos 3 cl, Mango siroop Giffard 1,5 cl, Dragon likeur Marie Brizard 1 cl en Vodka Absolut 3 cl.

Fabian Van Roy (Waterloo Bar – Hôtel Royal Windsor) veroverde de 2de plaats met het Cocktail « Sweet Samouraï »: 2 lepels Aardbeienjam, Yuzu siroop Routin 1883 1,5 cl, Verse lime sap 0,25 cl, Passievrucht nectar Caraïbos 1 cl, Rabarber likeur Giffard 1,5 cl en 4 cl Gin 6 0’Clock.

Voor zijn cocktail ‘La Mélisse’ gebruikte Corentin Deschamps (Le Bar – Hôtel Amigo Rocco Forte Brussels) 4 bladen Verse munt, Aardbeien siroop Routin 1883 1,5 cl, Verse lime sap 1,5 cl, 1 Zwarte peper, Esprit de June 2 cl en Gin Beefeater 24 4 cl.