Naturisme is goed voor de gezondheid!

6x nieuwe vormen van ontspanning midden in de natuur

Wat als naturisme goed was voor de gezondheid? Naturisme is van oorsprong een door artsen medische therapie. Door naakt te lopen werkt de thermoregulatie van het lichaam veel beter. Zonder kleding is het lichaam namelijk veel sneller en efficiënter in staat om de lichaamstemperatuur te regelen. Naakt lopen is bovendien heel hygiënisch. Zonder kleding minder zweet. Prettig om in de zomer zo kleine bacteriële infecties uit te sluiten.  Zes keer in je blootje ontspannen midden in de Franse natuur.

Natuurdomein gelegen aan de stromende rivier de Cèze : Midden in de ongerepte natuur op een domein van 62 ha ligt Le Domaine de la Sablière. Een waar paradijs aan de stromende rivier de Cèze. La Sablière biedt een keur aan massages en yogalessen. In de zomermaanden is het modderbad een must, goed voor lichaam en geest.

Balneotherapiezone midden in de natuur aan de Middellandse Zee : De balneotherapiezone strekt zich in de open lucht uit over 2.800 m2 op Sérignan Plage Nature. Bijzonder is het 40 meter lange massagepad onder water, waarbij er afwisselend tegen de stroom kan worden ingelopen op een kiezelstenenbodem (voetzoolmassage gegarandeerd). Voor stevige dijen is er de mogelijkheid om deze door het water te laten masseren. Ook is er een gewichtloze baan om de benen te ontlasten.

Thalassotherapie op Corsica : Het domein Riva Bella ligt direct aan het strand en heeft uitzicht op zee. De zee staat al sinds de Oudheid bekend om zijn rijkheid aan negatieve ionen, sporenelementen en zoöplankton. Het thalassotherapiecentrum van Riva Bella haalt water uit de Middellandse Zee, om deze vervolgens te filteren en verwarmen voor thalassobehandelingen. Naast zeewater gebruikt het thalassotherapiecentrum natuurlijke ingrediënten uit de Corsicaanse maquis – dat rijk aan helende kruiden is. Garantie voor ultieme ontspanning!

Zeewier : Het naturisme dorp Euronat ligt in Zuid West in een dennenbos van 335 hectare. Op het spa -menu staan massages in zeewaterbaden -met essentiële oliën of een pakking met zeewier en zeemodder voor ultieme reiniging en ontspanning.

Op maat gemaakt behandelingen : Bij het intieme wellnesscentrum Domaine de Belézy. Maakt men de behandeling geheel op maat. Of het nu gaat om een terugkerende blessure, chronisch slaaptekort of stress. Het behandelingsprogramma wordt speciaal samengesteld en afgestemd op jouw profiel. Vertrek herboren na de verzorging en behandelingen tegen de pijn. Belézy biedt ook acupunctuur en osteopathie behandelingen.

Kruidentheehuis : Arnaoutchot moedigt mensen aan zich te verbinden met de natuur. Het wellnesscentrum is uitgerust met een sauna, hamam en heeft bubbelbaden in een prachtig aangelegde tuin met siervijver van 200m2. De verschillende gebieden zijn te bereiken door middel van loopbruggen omringd door lokale duingrassen. Er is ook een zonneterras, kruidentheehuis en vier cabines voor schoonheidsbehandelingen.

Informatie en inspiratie is te vinden in de gloednieuwe brochure:  France 4 naturisme 2022 NL (calameo.com)

Fotocredit: France4naturisme