Nieuw label voor Grand Listrac

Na de recente fusie met de wijnmakerij Cussac Fort Médoc wordt de nieuwe coöperatieve eenheid van de Vignerons Associés Moulis Listrac en Cussac Fort Médoc, nieuw leven ingeblazen.

De oorsprong van Grand Listrac

De Grand Listrac-vintage is een van de oudste merken van Bordeaux. Het verhaal van deze prachtige 82-jarige vintage, wordt geboren in 1935 en reisde de wereld rond. Een eerste succes op de rails van Wagons Lits, nadien op lijnboten en cruiseschepen, nu in de rekken topwinkels in Frankrijk en ver daarbuiten.

Facelift zonder zijn ziel te verliezen!

Een cuvée die 40% vertegenwoordigt van de productie in de benaming Listrac-Médoc en een geruststellende reputatie opbouwde vanwege het niveau van kwaliteit en regelmaat, mag niet breken met zijn identiteit, hoe sterk hij ook is. Het creatieve bureau EXCEPTIO zorgde voor een nieuw label waarbij de belangrijkste componenten bewaard bleven: een specifieke typfout maar gemoderniseerd, de beroemde drie matten en het originele wapenschild.

Geconserveerde gotische typo, opnieuw ontworpen galjoen

De emblematische typografie is altijd een kenmerk geweest van deze vintage, maar werd in het nieuwe label verzacht en verlicht. Het galjoen dat Grand Listrac sinds 1935 sterk identificeert is het belangrijkste embleem geworden. De aftandse tekening werd een gedetailleerde en meer overwinnende boot. Fijnheid die tevens symbool en synoniem staat voor de kwalitatieve inspanningen die permanent worden geleverd.

De nieuwe vintage Grand Listrac wordt op zaterdag 2 december 2017 in het wijnhuis aan het publiek gepresenteerd, nadien komt hij wereldwijd in de rekken terecht.