Pierre Résimont, star-chef, bij Alfonsburger in Zaventem

Op amper enkele maanden tijd is Alfonsburger een vaste culinaire waarde geworden in Zaventem. Roland Debuyst serveert er een brede keuze aan kwaliteitsburgers om zowel de fijnproevers te bekoren als de prijsbewuste gasten of nog al wie glutenintolerant is. De burgers die hier op tafel komen zijn het resultaat van het talent en de vakkennis van de chef en … van zijn leveranciers.

Roland Debuyst hoeft niet meer voorgesteld te worden. Hij wist zich te onderscheiden in grote wedstrijden overal in de wereld waar hij België een plaats op het podium gaf. Hij baat al een aantal mooie restaurants uit in Zaventem (Orange, Mariadal) en in Groot-Bijgaarden (Alfons). Na een eerste keer de mogelijkheden met de burger te hebben afgetast in een ander project besloot hij om de riem er even af te leggen zich op zijn andere activiteiten te concentreren (meer bepaald consultancy). Tot zich een opportuniteit aanbood en hij een mooie plek kon overnemen om er iets aan te bieden dat in de streek vrij uitzonderlijk is: gastronomische hamburgers voor iedereen.

Net voor de zomer verschenen de eerste buns, Zweedse broodjes en andere glutenvrije broodjes bij ALFONSBURGER. Want dat is net het bijzondere aan dit huis: een waaier van burgers in twee formaten (Regular of Large) en in verschillende soorten brood, saus en begeleiding (frietjes gebakken in ossenvet of frietjes van zoete aardappelen bijvoorbeeld). Op het menu staan vandaag niet minder dan 11 verschillende burgers in meerdere varianten. De selectie start met ‘friendly’ een eenvoudige maar super lekkere burger, andere mogelijkheden zijn o.m. de pata negra, di mare en big ben en een vegetarische ‘biquette’ (geitenkaas, tomaat, gekonfijte rode peper, rucola, rode ui, tapenade, nochas en Brusseleir saus). Tussen de origen green, een caesar, alfons en vegetarisch greeks.

Er loopt maar één rode draad door het geheel: de kwaliteit zoals de chef het wil. De meerderheid van de producten komen van leveranciers die ook zijn andere restaurants bedienen. Men vindt er het Holsteinvlees van bij Bart Depooter, black angus, wagyu, pata negra, brood van La Fleur de pain en verse groenten van de groentekweker. Ook goed om weten: wat op de kaart staat kan ook meegenomen worden of thuisgeleverd dankzij een partnerschap met Uber Eats.

Naast de beroemde gevulde broodjes biedt de chef eveneens verschillende slaatjes en een reeks ‘finger food’ om de hele namiddag en avond van te genieten. Het restaurant is non-stop open van 11u30 tot 22 u, elke dag behalve op zondag. Het is een ontmoetingsplaats voor een snelle hap, een glas onder vrienden (5 soorten gin, keuze uit verschillende bieren en wijn, per glas of per fles) of een gezellig etentje met de familie.

 

Top of the bill werd in deze korte tijdspanne de ‘nummer 12’ in het assortiment ofte star-chef, waarbij Rland gedurende twee maand een creatie van een sterrenchef in the picture plaats. Creatie die hij nadien nog 2 maand extra op de kaart blijft. Opener in de sterrenparade werd de ‘Likoké’ van sterrenchef Piet Huysentruyt, een creatie waarbij de chef buns siert met inktvis en kastanje, 48 uur gekonfijte en gelokte spelt, rucola, mayonaise van rucola en look, Tomme geitenkaas en saus Babi Pangang.

Momenteel is 2-sterrenchef Pierre Résimont, L’Eau Vive in Arbre ( Profondeville) te gast bij Alfonsburger. Hij serveert tot midden december zijn verrukkelijke en erg succulente ‘Sweet peper burger’. Voor deze creatie selecteerde Pierre Irish black Angus, buns met pompoenpitten, pickels van rode uien, Morbier kaas, kropsla, mayonaise van gerookt spek en 10 pepers, augurken en tomaat. Een creatie die zonder meer bekoort en zelfs de meest fervente tegenstander van de burger tot een proeverij kan overhalen. Pierre combineert op een uitzonderlijke wijze een select geheel van ingrediënten tot een unieke smaakexplosie die je papillen doet gieren van de pret.

De vermoedelijke opvolger van Pierre Résimont wordt ofwel Lionel Rigolet van Comme chez Soi of David Martin van La Paix. Sterrenweelde te over dus bij Alfonsburger.

Alfonsburger – Parklaan 15 (Markt) – 1930 Zaventem

Tel 02- 828 50 30 – www.alfonsburger.be

Maandag tot zaterdag 11u30 tot 22 uur, afternoon tea van 14u30 tot 18 uur

Gesloten op zondag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4 minutes

succulente burgers

rijk smaakassortiment

sfeervol decor