Belgische driekleur pronkt op eerste pils van Brussels Beer project

Brussels Beer Project (BBP) kiest hét ideale moment om hun gebottelde pilsbier, gehuld in de Belgische tricolore, te lanceren. De nieuwste telg van de BBP-familie heet Terra Pils, is 100% Belgisch en 100 % regeneratief. Hoewel Terra Pils vorig jaar met succes werd geïntroduceerd in de horeca op vat, was het toen slechts beschikbaar voor een beperkt publiek. Met de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal in het vooruitzicht, wordt Terra Pils eind mei net op tijd in flesjes op de markt gebracht voor het grote publiek. Deze zomer, en nog lang daarna, klinken we Belgisch op onze atleten!

Belgische eenheid

Meer Belgisch dan Terra wordt pils niet. Het bier wordt ambachtelijk gebrouwen in hartje Brussel met gerst uit Wallonië en hop uit Vlaanderen, en brengt daarmee de drie regio’s van ons land smakelijk samen. Ook de kleuren van het etiket; zwart, geel en rood, weerspiegelen de Belgische vlag. Terra Pils is bovendien het eerste bier in ons land dat volledig gemaakt is met regeneratieve gerst. Brussels Beer Project ondersteunt dus niet alleen de lokale landbouw met hun Belgisch pintje, het maakt ook het transport van grondstoffen milieuvriendelijker en vermindert zijn ecologische impact.

De Brusselse brouwerij onderstreept daarmee zijn toewijding aan innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Dat blijkt ook uit het productieproces. Terra Pils wordt gedurende een langere periode op een lagere temperatuur gefermenteerd, wat in fel contrast staat met de grote spelers die vaak kwantiteit en snelheid verkiezen boven kwaliteit. Brussels Beer Project kiest bewust voor de lange weg om de allerbeste kwaliteit te garanderen zonder aan smaak in te boeten.

Here to stay

BBP staat vooral bekend om zijn speelse en verrassende IPAs. Met Terra Pils zet het nu zijn eerste stappen in de wereld van pilsbier. De naam “Terra”, afgeleid van het Latijn, is een knipoog naar het succes van Delta IPA, het allereerste bier van BBP, met een Griekse naam. Delta IPA werd in 2013 gelanceerd, toen IPA’s nog vrij onbekend waren in België, en door meer dan 850 Brusselaars verkozen boven drie andere prototypes. Tot op de dag van vandaag blijft het de absolute bestseller van de brouwerij. Met Terra Pils hoopt Brussels Beer Project eenzelfde status te bereiken: een nieuwe toevoeging aan de BBP-All Star galerij en het favoriete pintje van bierliefhebbers in het hele land te worden.

Belgische sportzomer

Terra Pils is niet enkel een drankje voor op terrasjes en barbecues. Het tricolore pilsbier is ook perfect om onze Belgische atleten te steunen tijdens de sportzomer die eraan komt. Terra Pils is meer dan een pintje; het is een symbool van lokale trots, en daarmee ideaal als alternatief voor de traditionele bieren wanneer je de Rode Duivels aanmoedigt tijdens het EK, of atleten als Nina Derwael, Wout Van Aert en Nafi Thiam tijdens de Olympische Spelen. Het pilsbier van Brussels Beer Project wil hiermee Belgische trots, duurzaamheid en inclusiviteit uitdragen, net zoals de atleten die deelnemen aan grote sportevenementen.

Praktisch

Terra Pils is verkrijgbaar bij Carrefour, in de BBP-bars, op de website van het merk, en vanaf eind mei ook bij Colruyt. Voor zes flesjes betaal je €8,94.