Noordzee vliegclub

uniformiteit en modernisering met volledige overstap naar Robin vliegtuigen

 

De Noordzee Vliegclub heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in haar streven naar uniformiteit en modernisering door haar gehele vloot te vervangen door Robin vliegtuigen. “Het beschikken over drie dezelfde vliegtuigen biedt enkel maar voordelen voor onze club en onze leden.”

Tot voor kort omvatte de vloot van de Noordzee Vliegclub één Robin vliegtuig (de OO-NZV), twee Sonaca’s en één Cessna. Nu maken de Sonaca’s en Cessna plaats voor twee extra Robin toestellen. De OO-SKU werd begin april bij de Vliegclub geleverd, terwijl de OO-SKV op 7 mei aan de vloot werd toegevoegd. Hiermee voltooit de vliegclub haar vlootvernieuwingstraject en beschikt het nu over drie uniforme vliegtuigen.

“Deze strategische beslissing brengt tal van voordelen met zich mee voor zowel de Noordzee Vliegclub als haar leden”, klinkt het bij de Vliegclub. “Ten eerste zal het de training van nieuwe piloten vergemakkelijken, doordat zij kunnen profiteren van de consistentie en uniformiteit van de vloot. Daarnaast biedt het ervaren piloten binnen de club meer flexibiliteit bij het plannen van hun vluchten. De overstap naar uniforme toestellen komt ook de algehele veiligheid ten goede, wat een belangrijke prioriteit blijft voor de club.”

Met de vernieuwde vloot zal de Noordzee Vliegclub ook rondvluchten aanbieden, een unieke kans om eens boven de regio te vliegen. Bovendien organiseert de club op zaterdag 15 juni een infodag voor personen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding tot privaat piloot. Meer informatie is beschikbaar op de website: www.nzvc.be