Nordic Collection breidt uit met FLY and BIKE

Nordic Collection, een verzameling van 6 verschillende reisorganisaties, voegt een zevende merk toe aan hun portfolio. Met de overname van FLY and BiKE bouwt de organisatie hun reisaanbod verder uit met fietsreizen naar Azië, Afrika, Amerika en het Midden-Oosten en zet zo verder in op reizen naar natuurbestemmingen.

Het zaadje voor FLY and BiKE werd 19 jaar geleden geplant bij Ilse Michielsen, de oprichtster van het merk. Tijdens een reis door Madagaskar op een overvolle en warme minibus besloot ze om vanaf dan de wereld te verkennen per fiets. De vrijheid en de intense beleving die ze ervaarde tijdens haar fietsavonturen wou ze graag delen met andere enthousiastelingen. Om de mensen te ontlasten van het logistieke aspect van een fietsreis richtte ze 17 jaar geleden haar eigen reisorganisatie op met de focus op fietsreizen op verre bestemmingen. “De voorbije jaren kende de reissector heel wat crisissen gaande van 9/11 tot vulkaanuitbarstingen tot de coronacrisis. Na al deze jaren eenzaam deze woelige waters te doorzwemmen zocht ik een betrouwbare partner waarop ik als kleinere reisorganisatie kan terugvallen. Ik koos hierbij voor Nordic Collection omwille van het professionalisme en de puurheid die het merk uitstraalt. Samen met hun team hoop ik nog vele jaren met FLY and BiKE mijn reizigers gelukkig te mogen maken met een mooie fietsreis.” vertelt Ilse Michielsen.

Vreemde eend in de bijt?

FLY and BiKE lijkt op het eerste gezicht niet helemaal te passen binnen het rijtje van de andere merken van Nordic Collection. Terwijl Atacama, Galtic, Canada Travel Designers, Wild Alaska en MyHimalaya zich elk focussen op hun specifieke regio’s focust FLY and BiKE zich eerder op een type reizen: fietsreizen. Toch vult het nieuwe merk het Nordic Collection aanbod mooi aan gezien alle merken hetzelfde doel voor ogen hebben: de klanten een unieke reiservaring bezorgen waarbij natuur voorop staat.  De Travel Designers die de reizen verkopen doen dit allemaal met dezelfde passie, expertise en een persoonlijke aanpak op maat van elke klant.

Van eenmanszaak tot bloeiend bedrijf met 7 reismerken

Nordic, het merk dat als oorsprong ligt aan Nordic Collection, ontstond in 1980 als eenmanszaak onder de naam Nordic Info met focus op reizen naar Noorwegen. In 2008 nam Maarten Raes Nordic Info over en bouwde het uit tot een succesvolle reisorganisatie die reizen aanbiedt naar het volledige Hoge Noorden onder de naam ‘Nordic’. Vanaf 2018 werden er – mede dankzij de fusie met Xplore the North – nieuwe merken toegevoegd aan het bedrijf waaronder Atacama, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Galtic en MyHimalaya (in 2021). Deze merken werden samen met Nordic ondergebracht onder een overkoepelende organisatie: Nordic Collection. Met de recente overname van FLY and BiKE telt de oorspronkelijke eenmanszaak ondertussen al meer dan 90 medewerkers die werken voor de 7 verschillende reismerken en actief zijn in maar liefst 6 continenten.

What’s next?

In twee jaar tijd slaagde Nordic Collection erin om hun werknemersaantal te laten groeien van een kleine 50 mensen tot bijna 100 werknemers, ondanks de coronacrisis. De afzetmarkt van hun merk Nordic, de Scandinaviëspecialist, werd in die twee jaar ook vergroot met de lancering van het merk in Nederland, in Wallonië en in Duitsland. In diezelfde periode richtte Nordic Collection ook de organisatie Galtic op en namen ze twee bedrijven over (MyHimalaya en nu dus ook FLY and BiKE). Maarten Raes, CEO van Nordic Collection, vertelt: “we merken dat de reisdrang bij de mensen nog nooit zo groot geweest is en we zijn ervan overtuigd dat onze merken en onze bestemmingen helemaal aansluiten bij waar de huidige reiziger naar op zoek is: natuur, avontuur en beleving. Daarbovenop gaan we steeds op zoek naar authenticiteit en kleinschaligheid. Dit is ook waar wij altijd op zullen blijven inzetten met al onze merken zodat we de klanten te allen tijde een onvergetelijke ervaring kunnen bezorgen.”

Nordic Collection:

Nordic, het grootste merk van Nordic Collection, is de marktleider in België voor Scandinaviëreizen. Je kan bij Nordic terecht voor reizen naar Noorwegen, Zweden, Lapland, Finland, IJsland, Denemarken en de Faeröer eilanden. Sinds maart 2021 is Nordic ook actief op de Nederlandse markt, met een kantoor in Nieuwegein en sinds juli 2022 is Nordic ook actief op de Duitse markt.

Galtic, voor reizen naar Ierland en Schotland, werd in maart 2021 opgericht.

Canada Travel Designers, voor reizen naar Oost- en West-Canada en Wild Alaska, voor reizen naar Alaska en Yukon, vervoegen het aanbod sinds 2018.

Atacama, voor reizen naar Zuid-Amerika, zorgde voor een uitbreiding van de collectie reisorganisaties in 2018. Met Atacama ontdek je Ecuador, de Galapagoseilanden, Peru, Bolivië, Chili, Argentinië en Colombia.

MyHimalaya, sinds oktober 2021 verbreden we ons aanbod zo ook naar het Aziatische continent: Bhutan, Nepal, India, Myanmar en Sri Lanka vervoegen het lijstje van bestemmingen.

FLY and BiKE, de meest recente toevoeging aan het Nordic Collection porfolio. Met FLY and BiKE reis je naar bijna alle uithoeken van de wereld op je fiets.

www.nordic.be