Op de proeftafel: Condor Peak Sauvignon

Carrefour market – Op de proeftafel Condor Peak Sauvignon

 

De Andean Vineyards liggen in de Argentijnse regio Mendoza aan de voet van het Andesgebergte en dit op een hoogte tussen de 600 en 1500 m. De ondergrond is er behoorlijk droog en neigt naar het woestijntype, facet dat gelukkig kon vermeden worden dankzij het smeltwater dat van de sneeuw in de hoge  bergen afkomstig is. Het heeft wel het bijkomende voordeel dat men op een relatief makkelijke manier aan een verantwoorde ecologische teelt en landbouw kan doen.

Condor Peak Sauvignon is een 100% Sauvignon waarvan de druiven manueel worden geoogst zodat reeds op het veld een eerste selectie kan gebeuren. Tijdens de vinificatie worden de druivenschillen geweekt waarna de druiven worden geperst.

In het glas heeft de wijn een bleekgele kleur met sterke groene reflexen, terwijl in de neus en mond aroma’s vrijkomen van citroen en tropisch fruit met subtiele toetsen van vers gemaaid gras. Globaal biedt de wijn evenwel een zachte en frisse afdronk.

Condor Peak sauvignon is een leuke aperitief die ook samengaat met vis, sushi, salades, kip en zelfs zachte kazen, best te drinken bij 8 à 10° C. Heeft een bewaarpotentieel van twee jaar. Normale prijs €5.99 – promoprijs €4.79