Op de proeftafel Leap of Faith Chardonnay

Carrefour Hypermarkten- Op de proeftafel Leap of Faith Chardonnay

 

New Holland wineries company is al meerdere decennia actief in Zuid-Australië. Voor de productie van wijnen doen ze een beroep enerzijds op de eigen productie maar anderzijds ook op druiven die bij een aantal geselecteerde contractanten worden aangekocht. Hierbij hanteren ze behoorlijk strenge kwaliteitsnormen qua snoei, teelt en rijpheid. Door regelmatige controles kunnen ze hun hoge normen behouden.

In deze regio genieten de druiven van een leuk microklimaat en degelijke ondergrond. Toch gebeurt de oogst ‘s nachts om de versheid optimaal te garanderen. De wijn wordt gefermenteerd en vervolgens geschud op gistdroesem. Dit in een moderne wijnkelder die in 1999 als state-of-the-art met al van technische snufjes werd gerealiseerd. De gisting vindt deels plaats in Franse eiken vaten, deel dat nadien opnieuw aan de in inox gerijpte wijn wordt toegevoegd waardoor de wijn toch een leuke complexiteit meekrijgt. Bewaarpotentieel 2 jaar. Normale prijs €4.99 – promoprijs €4.24.

New Holland wineries biedt nog tal van andere wijnen in zijn assortiment aan en verwerkt jaarlijks meer dan 6.000 ton druiven, goed voor meer dan 4.5 miljoen liters wijn per jaar.