Passagiers Luchthaven Antwerpen

weer op niveau van voor corona

 

In het tweede kwartaal reisden 81.705 passagiers via Luchthaven Antwerpen. Dat is maar liefst 97.5% van het aantal passagiers dat tijdens het tweede kwartaal van 2019, voor de coronacrisis, via onze luchthaven het vliegtuig nam. Ook de zakenreizen en privéluchtvaart op Luchthaven Antwerpt floreren. Het business segment overstijgt de cijfers van 2019 met ruim 10%.

Luchthaven Antwerpen tekent in het tweede kwartaal opnieuw sterke passagierscijfers op. In april, mei en juni reisden 81.705 passagiers via Antwerpen. “De sterke cijfers van het eerste kwartaal zetten zich ook tijdens de maanden april, mei en juni voort”, benadrukt Eric Dumas CEO van Luchthaven Antwerpen. “We ontvingen dit kwartaal amper 2.5% minder passagiers dan tijdens het tweede kwartaal van 2019, voor de coronacrisis (83.773).”

Sinds de start van dit jaar stijgen de passagiersaantallen maand na maand. Juni was dan ook de beste maand sinds het begin van de coronacrisis. “Voor het eerst reisden in juni opnieuw meer dan 30.000 passagiers via onze luchthaven. Onze klanten hebben duidelijk opnieuw zin om te reizen. Ook in juli en augustus verwachten we maandelijks meer dan 30.000 passagiers”, aldus CEO Eric Dumas. In totaal verwelkomde de luchthaven tijdens de eerste jaarhelft 126.496 passagiers. Dat is 224% meer dan in 2021 en amper 4% minder dan in het recordjaar 2019.

Zakenvluchten

Ook de zaken- en privéluchtvaart op Luchthaven Antwerpen doet het uitstekend. De  markt heeft een snel herstel gekend na de coronapandemie. Tijdens het tweede kwartaal steeg het aantal business en private flights met 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2019 tekent de luchthaven een stijging van 11% op.

Wanneer we kijken naar de volledige eerste jaarhelft zien we dat de zaken- en privéluchtvaart met 45% gegroeid is ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met de eerste zes maanden van 2019 kan de luchthaven een groei van 11.3% noteren. “Dankzij de maatschappijen die privéjets inzetten zoals FlyingGroup, ASL Group en The Aviation Factory bloeit de business/private luchtvaart in Antwerpen als nooit tevoren. Samen met deze maatschappijen die wereldwijde bekendheid genieten, zetten we Antwerpen op de kaart. Antwerpen is altijd een belangrijke zakenluchthaven geweest, en bewijst dit nogmaals met deze prachtige groeicijfers”, stelt CEO Eric Dumas. Sinds covid is de groep mensen die privé vliegt sterk gewijzigd. Niet alleen zakenmensen reizen met een privéjet. Steeds vaker kiezen families en grotere vriendengroepen voor een privévlucht. Dit komt omdat ze op die manier nog flexibeler zijn. Het maakt het mogelijk om in kleine groepen te reizen, er zijn geen wachttijden en je kunt vertrekken wanneer je wilt.