Zomerfris met Botaniets Gin 0,0% Ginger-Yuzu

Botaniets, de Belgische gedistilleerde gin met 0,0% alcohol verfrist onze zomer met zijn nieuwste aanwinst: Botaniets Gin 0,0% Ginger-Yuzu, een alcoholvrije, drievoudig gedistilleerde gin met wilde jeneverbessen, verse gember, kardemom en yuzuschil.

Geïnspireerd door een origineel recept uit 1887 gebaseerd op het werk van botanicus Georges Niets, is Botaniets Original een Belgische 100% gedistilleerde premium gin gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, van 100% natuurlijke en biologische oorsprong. Zijn kleine broertje, gedistilleerd met Japanse yuzu-schil, verse gember en kardemom, treedt in zijn voetsporen: – Het blijft trouw aan de klassieke oorsprong van jeneverbes en gin; – Het is een 0,0% alcohol gin; – Het is 100% natuurlijk; – Het bevat weinig suiker en calorieën – slechts 5 Kcal per serving

Het kostte de taste researchers van de NietsCo. Distillery 14 maanden om Botaniets Ginger-Yuzu te ontwikkelen. “Onze distilleerders zijn ambachtslieden en werken heel secuur. Noem het ouderwets, maar we zouden het niet anders willen. Botaniets maken is puur vakmanschap. Het is drievoudig ge-distilleerd en dat is wat het onderscheidt van de zoete mixproducten en andere in-fused varianten.” zegt Alexandre Hauben, oprichter van Botaniets.

Voor het recept oogst Botaniets biologisch geteelde Japanse yuzu-schil van verse yuzu-sapfabrikanten. De schil wordt samen met verse biologische gember en kardemom op de puurste manier gedistilleerd en gecombi-neerd met de originele Botaniets om Bota-niets Yuzu-Ginger te creëren. Geen kunst-matige, geïnfuseerde of gemengde sma-ken of ingrediënten. Botaniets is puur ge-distilleerd en gemaakt als een klassieke gin. Het wordt ongetwijfeld je go-to zero alcohol Summer spirit.

Sterrenchefs zoals Christophe Hardiquest (Bon Bon) waren na de eerste slok overtuigd: “De Yuzu gemengd met gember zorgt voor een pittige, maar zoete toets. Het is buiten-gewoon goed gedaan en perfect in een non-alcoholische food-pairing”.

Maar niet alleen chef-koks waren meteen overtuigd, Botaniets Yuzu-Ginger won al meerdere prijzen in tasting wedstrijden: het werd bekroond met de Superior Taste Award, gecertificeerd door de jury van ‘s werelds beste Chefs & Sommeliers van het International Taste Institute; en het won een gouden medaille in de European Spirits Challenge 2022, Europa’s belangrijkste wedstrijd voor spirits, beoordeeld door spirit buyers. Botaniets Yuzu-Ginger ontving ook de Innovation & Excellence Award 2022, een Silver Medal bij World Drinks Awards en tijdens de New York International Wines & Spirits Competition werden er 92 punten aan de 0,0% spirit uitgereikt.

Zin in een frisse mocktail deze zomer? Botaniets mixologist Boupinh Lam wil je deze zomer inspi-reren met een selectie van exclusief gemaakte mocktails met de Ginger-Yuzu-editie:

YUZU FIZZ

50ml Botaniets Ginger & Yuzu – 15ml Bacanha Yuzu – 15ml Citroensap – Eiwit – Aftoppen met soda water

Doe alle ingrediënten (behalve het sodawater) samen met ijsblokjes in een shaker. Krachtig shaken en double strainen in een gekoeld nick & nora-glas. Aftoppen met sodawater. Garneer met sinaasappelschil.

PORNSTAR MARTINI

50ml Botaniets Ginger & Yuzu – 20ml Passievruchtensap – 10ml Limoensap – 15 Vanillesiroop – Garnish: Halve passievrucht

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijsblokjes. Krachtig shaken  en double strainen in een coupe glas. Garneer met de helft van de passievrucht.

GINGER COSMO

50ml Botaniets Ginger & Yuzu – 25ml Cranberry sap – 10ml Citroensap – 15 ml Triple sec siroop – Garnish: Sinaasappelschil

Doe alle ingrediënten samen met ijsblokjes in een shaker. Krachtig shaken en double strainen in een gekoeld nick & nora-glas. Garneer met sinaasappelschil.

Botaniets Yuzu-Ginger vind je bij de beste restaurants en premium outlets en via de www.niets.co webshop. Aarzel niet om deze verfrissende recepten zelf te maken, of waarom niet, channel je innerlijke mixologist en creëer je eigen Botaniets-mocktail. Tag je recepten op @botaniets met #botanietsmocktail. Cheers to Summer!