Peleton de Paris

Gloednieuwe flagshipstore op de Bruul in Mechelen!

Dé ultieme hangout spot & speciaalzaak voor de sportieve fietser! De concept store van het Belgische cycling wear label “Peloton de Paris”, initieel gelegen in de Hoogstraat, is verhuisd naar een nieuwe toplocatie in Mechelen. Na enkele weken proefdraaien, opent Peloton de Paris officieel de deuren van zijn gloednieuwe flagshipstore op de Bruul 106! Voor wielerfanaten voelt de nieuwe shop als thuiskomen, zowel qua beleving als qua assortiment. Naast een immens aanbod van eigen producten – met cycling wear, lifestylekledij en bikepacking accessoires – vind je er o.a. ook cycling accessoires van kwalitatief hoogstaande merken zoals Spektrum, Quoc, Kask,… en voedingssupplementen van Maurten. Door een samenwerking met top-notch partners uit de fietsindustrie kunnen fietsfanaten hier werkelijk alles vinden wat ze nodig hebben. Verder vind je in deze gloednieuwe concept store een super gezellige zetelhoek, een groot scherm voor het volgen van wielerwedstrijden, een zeer uitnodigende design toog met heerlijk gebak en verse koffie,… en kan je er ook gezonde maaltijdboxen van The Foodmaker verkrijgen. Kortom, je zou hier makkelijk een hele dag kunnen doorbrengen! En je koersfiets kan je gewoon kwijt aan het fietsenrek mét een eigen slot. Het gigantische pand herbergt ook, naast  een magnifieke winkelruimte en een prachtige binnentuin, de kantoren van Peloton de Paris waardoor het team heel makkelijk de vinger aan de pols kan houden inzake klantbeleving. Meer info op: www.pelotondeparis.cc.

Interieur

De store is in die mate geconcipieerd dat alles gezelligheid en authenticiteit uitstraalt. Aan de toog, die mooi opgetrokken is met fraaie metrotegels, kunnen klanten hun heroïsche fietstochten met gelijkgestemde zielen delen. Verder zijn de ruwe, bakstenen muren bezaaid met magnifieke, inspirerende foto’s en zorgen de staalconstructies voor een open ruimteconcept en een trendy loftgevoel. Qua kleuren domineren voornamelijk houttoetsen en grijze tinten, afgewisseld met leuke accenten in de mooie, zachte Celeste kleur die naar de huisstijl verwijzen. Het hele kader wordt vrolijk afgewerkt met prachtige memorabilia die een knipoog zijn naar de geschiedenis van de wielersport en de Belgische trots die hiermee gepaard gaat. Opdat iedere klant volledig zorgeloos in de shop kan vertoeven, werd er vooraan bij het binnenkomen een plek aan de muur voorzien om de koersfietsen op te hangen, mét voor iedere klant een eigen fietsslot.

Achter het winkelgedeelte vind je een charmante patio die – dankzij de grote glaspartijen – voor veel lichtinval zorgt en tevens een mooi, groen rustpuntje vormt temidden van de drukke stadsomgeving. De binnentuin zorgt tegelijkertijd ook voor een organische verbinding met de achterliggende burelen van Peloton de Paris en voor een subtiele afscheiding van de winkel. Wendy vervolgt: “Met dit nieuwe pand was het liefde op het eerste gezicht. We zijn enorm opgetogen dat onze kantoren en opslagruimte zich terug onder hetzelfde dak bevinden als de winkel. Hierdoor zit alles mooi gecentraliseerd en kunnen we makkelijk de vinger aan de pols houden in alles omtrent klantbeleving. Bovendien zitten we hier op een absolute toplocatie en is de omvang van onze winkel meer dan dubbel zo groot in vergelijking met de oude winkel. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om nóg meer events te organiseren. Kortom, onze nieuwe flagshipstore is in alle opzichten perfect.”

Immens aanbod van producten: kleding, accessoires & eten

De gloednieuwe flagshipstore weerspiegelt alles wat een koersliefhebber nodig heeft zowel qua totaalbeleving als qua aanbod. Met de nieuwe shop heeft Peloton de Paris er resoluut voor gekozen om het al ruime assortiment nog meer uit te breiden. Naast de eigen unieke én performante fietskledij waaronder tevens de 100% duurzame RECON lijn, lifestylekledij en diverse accessoires waaronder bikepacking zakken, drinkbussen, petjes, kousen, neck warmers, shoe covers, koffie mugs,… kan de sportieve fietser in de nieuwe shop ook verschillende andere leuke spullen terugvinden: bio-based fiets eye-wear van Spektrum, high-end fietsschoenen van Quoc, fietshelmen van Italiaanse makelij van het merk Kask,… één voor één hoogstaand kwalitatieve producten van top-notch partners uit de fietsindustrie. Verder kunnen fietsliefhebbers ook voedingssupplementen van Maurten en gezonde maaltijdboxen van The Foodmaker in de shop aankopen en/of consumeren. En als toetje zijn er tal van heerlijke desserts en subliem lekkere koffie. Daarnaast kan je ook diverse biertjes degusteren of een goede, koude frisdrank of thee bestellen. Voor de wielerfanaat voelt het echt als thuiskomen. En dat is ook de hele opzet van deze gloednieuwe shop. De wondermooie flagshipstore wordt vanaf heden dé nieuwe hangout spot voor de sportieve fietser en de Peloton de Paris Community!

De nieuwe Peloton de Paris collectie

Breed gestreepte, kleurrijke jerseys, jerseys met een artistiek streepjespatroon en felle PLTN letters, een rode broek,… Aan het mooie assortiment van Peloton de Paris werden weer tal van nieuwe, toffe items toegevoegd. Zo gaat Wendy verder: “We hebben enkele bestsellers in nieuwe kleuren uitgebracht. Verder komen we later op het seizoen met een gravel shorts (losse fietsshort) en een ultra lichtgewicht Merino Short Sleeve Jersey (naast nog enkele andere toevoegingen). Daarnaast breiden we ook onze casual wear collectie uit met o.a. een joggingbroek en enkele nieuwe, coole t-shirts waaronder een drieluik t-shirt collectie die hommage biedt aan drie legendarische beklimmingen (Ventoux, Alpe d’Huez en Galibier).”

Info, special rides, contact & verkrijgbaarheid

De gloednieuwe flagshipstore van Peloton de Paris bevindt zich op de Bruul 106 in Mechelen. Deze is van maandag tot zaterdag doorlopend open van 10.00u tot 18.00u. Online kan je terecht via de webshop: https://www.pelotondeparis.cc.

 

Speciale acties en nieuwtjes worden telkens op de Facebook & Instagram pagina van Peloton de Paris aangekondigd, alsook worden er regelmatig updates verstuurd via de nieuwsbrieven van Peloton de Paris. Alvast enkele acties in de agenda noteren: op 8 mei is er een specifieke women’s ride in samenwerking met WMNRide.com (een collectief om dames meer op de fiets te krijgen, opgestart door Julie Borgers). Op zaterdag 11 juni zal de tweede editie plaatsvinden van het gravel event ‘Dusty Moon’. En daarnaast zal er ook nog een bikepacking speakers avond georganiseerd worden. Deze datum wordt binnenkort nog bekendgemaakt.

Illustraties sam cornette