Prestigieuze International Quality award voor The Owl Distillery

The Owl Distillery heeft in het Spaanse Valencia een Grand Gold Quality Award veroverd van Monde Selection, een erkend onafhankelijk instituut. Dit internationaal label is een niet te missen bewijs van de hoge kwaliteit van hun producten. Daarnaast heeft The Owl Distillery ook de International High Quality Trophy in de wacht gesleept. De International High Quality Trophy wordt uitgereikt aan bedrijven die drie jaar op rij een Quality Award hebben gewonnen.

Gastlocatie voor de 57e Annual awards ceremony of Monde Selection was de City of Arts and Sciences of Valencia. Dit jaar stelden meer dan 1,000 bedrijven uit 92 landen maar liefst 3,000 producten voor aan jury’s die bestonden uit 80 onafhankelijke professionele experts met opvallende eigenschappen: chefs met Michelin sterren, erkende oenologen, professoren aan de universiteit, ingenieurs, nutritionisten, diëtisten en talrijke andere experts. “In haar haast 60-jarig bestaan heeft ons Quality Institute een unieke ervaring behaald in domeinen zoals culinaire kunst, drank, gezondheid en cosmetica in de meeste landen ter wereld,” zegt Patrick de Halleux, voorzitter van Monde Selection.

Tijdens de ceremonie ontvingen producenten van heel de wereld de meest gerespecteerde internationale kwaliteit award in de consumenten industrie. De geselecteerde producten mogen het kwaliteitslabel op hun verpakking plaatsen om hun kwaliteit te benadrukken en de consument gerust te stellen van hun aankopen.

Als kennismaking met het bedrijf stelt de parel van de Belgische whisky verschillende soorten bezoek voor. Voor particulieren is er een Geleid bezoek: De boerderij- distilleerderij ligt te midden van de gerstvelden. Het is de gelegenheid om de geheimen te ontdekken van de fabricatie van een Belgische Single Malt Whisky. Tijdens het bezoek worden de verschillende stappen van het proces uitgelegd, van het zaaien van gerst tot de degustatie. Op zaterdag worden er ook geleide bezoeken van 2 uur voorgesteld. Bij voorkeur mits reservatie. Particulieren kunnen ook opteren voor een vrij bezoek: Wandelaars die in de buurt zijn en nieuwsgierig om de deur van de boerderij-distilleerderij open te duwen, zijn alle donderdagen en vrijdagen welkom, van maart tot oktober, van 13u tot 17u. Tijdens het bezoek van een uur worden de principes van de creatie van een Belgian Single Malt Whisky onthuld.

Ook groepsbezoeken zijn mogelijk, tijdens een tocht van ruim twee uur onthult een gids de bijzonderheden van het universum van Belgian Owl. De voorstelling van de verschillende etappes van de productie van de drank worden begeleid door een dubbele degustatie, van niet verouderde en verouderde whisky. Reservatie voor deze groepsbezoeken is noodzakelijk.

The Owl distillery – 7, Hameau de Goreux – 4347 Fexhe-le-Haut-Clocher

info@belgianwhisky.com – 32 (0)4 223 07 17 – contact Etienne BOUILLON