prizeotel : Radisson middenklasse lifestyle merk

Het lifestylemerk in het middensegment – prizeotel – van de Radisson Hotel Group is in 2022 verder uitgebreid met drie nieuwe hotels die samen bijna 1.000 kamers vertegenwoordigen. De Groep kondigde plannen aan om het merk de komende vijf jaar uit te breiden met 45 nieuwe contracten in geselecteerde Europese landen met een speciale focus op het Verenigd Koninkrijk en Ierland, terwijl het vooruitkijkt naar nieuwe openingen, waaronder Dortmund en Dresden in 2023.

prizeotel biedt een lifestyle middenklasse ervaring met een unieke en eclectische persoonlijkheid, tegen de investeringskosten van een economy hotel. Het aantrekkelijke designmerk is geschikt voor nieuwbouw en verbouwingen met hoge GOP-marges (+50%) en een slank exploitatiemodel. Elk pand is een unieke ruimte voor reizigers die op zoek zijn naar modernere woonruimtes, co-working ruimtes om elkaar te “ontmoeten”, tijdelijke woningen voor digitale nomaden, en inspirerende plekken om te werken, te netwerken en van het leven te genieten. Alle kamers stralen een eclectische mix van stedelijke stijl en ontspannen sfeer uit.

Het eerste prizeotel opende in 2009 in Bremen (Duitsland) en presenteerde een nieuw concept van het nieuwe budget design hotel. Het succes van het combineren van een slimme levensstijl met betaalbare accommodatieprijzen werd in 2022 verder uitgerold in Duitsland en Oostenrijk met nieuwe openingen in Bonn, Wenen en Münster. Meer openingen en ondertekeningen in Europese bestemmingen worden  binnenkort aangekondigd. Het merk is momenteel aanwezig op 16 accommodaties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België, goed voor meer dan 3.200 kamers.

prizeotel Bonn-City ligt direct aan de Rijn en op slechts 600 meter loopafstand van het voormalige huis van Beethoven. Het nieuwbouwhotel beschikt over 214 kamers met een terras en skybar met uitzicht op de schilderachtige Rijn en heeft een DGNB Gold-status. prizeotel Vienna-City ligt naast het centraal station van Wenen, in de wijk Favoriten, ten zuiden van het historische stadscentrum. Het hotel met 293 kamers maakt deel uit van het “Quartier Belvedere”, een groot ontwikkelingsgebied rondom het nieuw gebouwde treinstation. prizeotel Münster-City heeft 195 kamers en is direct verbonden met het centraal station van Münster. Het rijke culturele erfgoed van de stad dat teruggaat tot de Middeleeuwen en het jonge, bruisende studentenleven transformeren Münster tot een belangrijke bestemming voor zakelijke en recreatieve gasten.

Technologie en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in de gastenervaring van prizeotel. Digitaal inchecken, op technologie gerichte kamers met draadloos opladen direct bij het bed, een groot aantal stopcontacten om alle apparaten op te laden en gratis, snelle Wi-Fi in het hele hotel, zijn enkele van de vele evoluerende technologische aanbiedingen voor een naadloos verblijf.

Alle eigendommen van prizeotel zijn papierloos en cashless, waarbij gasten die kiezen voor een groene huishoudservice beloond worden met drankmunten en overtollig voedsel aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen wordt gedoneerd. Vanaf 2023 zijn alle verblijven in een prizeotel 100% koolstofvrij, waardoor het het eerste urban design-merk is dat dit overal aanbiedt. Alle prizeotel hotels houden zich aan de prizePromise en implementeren de Hotel Sustainability Basics, waardoor ze aansluiten bij de duurzaamheidsstrategie van de Radisson Hotel Group om in 2050 Net Zero te bereiken. Daartoe zullen nieuw gebouwde prizeotel eigendommen, vooral huurwoningen, gecertificeerde groene gebouwen zijn en zal elk verbouwingshotel een speciaal plan hebben om de milieuprestaties van het gebouw te verbeteren.