Quinta do Rebolo – Treixadura 2014

Een assemblage van 85% Treixedura  en 5% Loureiro, het resterende volume bestaat ofwel uit 10% Godello, Albariño en Torrontes, ofwel uit 10% Albabriño en Torrontes. Deze wisselende samenstelling is afhankelijk van het millésime en richt zich voornamelijk op de productie van kwalitatieve wijn. De sappen fermenteren in thermogereguleerde tanks bij 16-18° C en zorgen voor een productie van 4.000 flessen per jaar.

In het glas een heldere en mooie goudkleurige wijn met intense groene glinsteringen. In de neus mooie accenten en aroma’s van rijpe groene appel en granaatappel met leuke intensiteit.

In de mond een aangenaam natuurlijke frisheid die reeds bij de aanzet een mooie structuur aantoont, deze structuur blijft ook bij de afdronk nazinderen. Een leuke wijn die fris moet worden gedronken, 10-14° C, met een bewaarcapaciteit van 3 jaar.