Radisson Blu Nice, 25e verjaardag

Nieuw zomer pop-up restaurant op het dak, Calade by Julia Sedefdjian – Frankrijks jongste Michelin-ster chef-kok. Radisson Blu Hotel, Nice en Restaurant Calade’s Chef David Rodriguez zijn trots om Frankrijk’s jongste Michelin-ster chef-kok en inwoner van Nice, Julia Sedefdjian, te verwelkomen op het panoramische dak van het hotel om de 25e verjaardag van het hotel te vieren.

Calade by Julia Sedefdjian zal geopend zijn voor lunch en diner van woensdag tot zondag, 24 juni tot 30 september 2022 in het Radisson Blu Hotel, Nice, een iconisch lokaal adres met het enige 700 m²  dakterras van de stad met uitzicht op de sublieme Baie des Anges. Het restaurant biedt 70 zitplaatsen op het terras en 50 zitplaatsen binnen, waar gasten kunnen genieten van een menu samengesteld door Julia Sedefdjian in samenwerking met chef-kok David Rodriguez. Het menu bestaat uit vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en vier desserts. Op het menu staan regionale en seizoensgebonden producten, zoals snijbiet, courgettebloemen, gegrilde zeebaars, steenoctopus, panisse – een bekende specialiteit uit Nice op basis van kikkererwtenmeel, water en olijfolie – en andere lekkernijen die de chef na aan het hart liggen. Op het menu staan Calade’s creatieve, kunstig gepresenteerde, hedendaagse Franse gerechten, die beïnvloed zijn door de overvloedige lokale smaken van Nice waar Sedefdjian bekend om staat, in een chique omgeving met dakterras en uitzicht op zee.

“We zijn ontzettend blij en trots om Chef Julia Sedefdjian deze zomer in Calade te mogen verwelkomen. Haar afkomst uit Nice en de creativiteit waarmee ze onze regionale producten weet te waarderen, hebben ons onmiddellijk overtuigd. Dit is een prachtige gelegenheid om ons restaurant op het dak met zijn unieke uitzicht op de Baie des Anges onder de aandacht te brengen en de 25e verjaardag van ons hotel te vieren”, aldus Stephan Meyvisch, General Manager Radisson Blu Hotel, Nice.

Julia Sedefdjian kreeg haar eerste Michelinster in 2016, toen ze nog maar 21 jaar oud was, en Chef-kok bij Les Fables de la Fontaine in het 7e arrondissement van Parijs. In 2019 verdiende Julia Sedefdjian een nieuwe Michelinster voor haar restaurant, Baieta, in het 5e arrondissement op de linkeroever van Parijs. Oorspronkelijk afkomstig uit Nice, begon ze op slechts 14-jarige leeftijd haar leertijd bij Chef David Faure (Aphrodite) en werd op 20-jarige leeftijd Chef-kok. Haar passie voor de producten van Nice, haar creativiteit en haar nauwgezette aandacht voor details in haar gerechten trokken onmiddellijk de aandacht van chef David Rodriguez.

“Koken in Nice tijdens de zomer is een droom die ik in vervulling laat gaan dankzij het Radisson Blu Hotel, Nice. Dit is een van de adressen in Nice die ik hoog in het vaandel draag en waar ik graag naartoe ga als ik weer thuis ben. Ik kan niet wachten om mijn visie op de keuken van Nice te laten zien in zo’n prachtige omgeving,” legt Julia Sedefdjian uit.

Calade by Julia Sedefdjian zal geopend zijn voor het zomerseizoen om de 25e verjaardag van Radisson Blu Hotel, Nice te vieren en een nieuw hoofdstuk te markeren voor de geschiedenis van het hotel. Het hotel ligt aan de Promenade des Anglais 223 en staat bekend om zijn eigentijdse design, zijn unieke dakterras, zijn zwembad met uitzicht op zee, zijn privéstrand aan de kust en natuurlijk Calade, het restaurant op het dak. Het hotel beschikt ook over een restaurant en een cocktailbar genaamd Le 223.

Radisson Blu Hotel, Nice, 223 Promenade des Anglais, 06200 Nice