Radisson group : Net zero by 2050

Radisson Hotel Group zet zich sterk in om zijn activiteiten koolstofvrij te maken door ambitieuze emissiereductiedoelstellingen te bepalen om tegen 2050 netto nul te zijn, in lijn met de SBTi Net-Zero Standard, nu de groep zijn 2021 Responsible Business Report uitbrengt.

Het 2021 Responsible Business Report van de Radisson Hotel Group bouwt voort op zijn lange traditie als toonaangevende duurzame hotelgroep en schetst de nieuwste duurzaamheidsdoelstellingen in lijn met zijn strategische vijfjarenplan. Deze omvatten haar verbintenis om tegen 2050 netto nul te worden, de versnelde implementatie van het brancheoverschrijdende initiatief Pathway to Net Positive Hospitality en Hotel Sustainability Basics, en het herbevestigen van de verbintenis van de groep met People, Community, en Planet als een bekroonde werkgever.

DENK PLANET – Radisson Hotel Group bouwt voort op zijn lange erfenis van duurzaamheid door zich te verbinden tot het vaststellen van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor uitstootvermindering, en door het versterken van zijn prestaties met het oog op een netto nul koolstof toekomst in 2050. Radisson Hotel Group zal deel uitmaken van de Business Ambition for 1.5°C-campagne en zal zich aansluiten bij de UNFCCC-campagne Race to Zero als onderdeel van een belangrijke, wereldwijd gecoördineerde inspanning om het doel van netto nul te bereiken.

In 2021 verminderde de Groep zijn koolstofvoetafdruk met 23% per vierkante meter en verminderde hij zijn watervoetafdruk met 13% per vierkante meter (vs. 2019). In lijn met de strategie van de Groep voor de overgang naar hernieuwbare energie, draaien meer dan 56 eigendommen voor 100% op hernieuwbare elektriciteit. Radisson Meetings blijven de industrie leiden door 100% koolstofneutraal te zijn, en 37.800 ton koolstof te compenseren sinds 2019.

THINK PEOPLE – Een van de belangrijkste prioriteiten van Radisson Hotel Group in 2021 bleef de voortdurende focus op de gezondheid, veiligheid en beveiliging van zijn teamleden, gasten en zakelijke partners. Na de lancering en implementatie van het Radisson Hotels Safety Protocol in het volledige portfolio, heeft 100% van de in aanmerking komende hotels de validatie door een derde partij, SGS, voltooid.

De Groep bevestigde opnieuw zijn sterke voortdurende focus op mensenrechten, bedrijfsethiek en diversiteit in hotels wereldwijd door de uitgifte van zijn zesde slavernij- en mensenhandelverklaring en door het aantal vrouwen in leidinggevende functies te verhogen tot 29%.

DENK GEMEENSCHAP – Radisson Hotel Group is zeer toegewijd aan het ondersteunen van de gemeenschappen waarin het werkt en opereert. Teamleden hebben meer dan 26.500 uur vrijwilligerswerk gedaan en meer dan €510.000 gedoneerd aan goede doelen, waaronder SOS Kinderdorpen, de wereldwijde liefdadigheidspartner van de Groep. Meer dan 28.500 mensen hebben toegang gekregen tot veilig drinkwater en hygiëneoplossingen via waterhulppartner Just A Drop, in landen als India. Radisson Hotel Group heeft 12 milieu- en sociale CO2-compensatieprojecten ondersteund in China, India, Peru, de VS, Turkije en Borneo via zijn toonaangevende 100% CO2-neutrale Meetings-initiatief.

Naast haar focus op de verantwoordelijke bedrijfspijlers Think People, Think Community en Think Planet, is Radisson Hotel Group een toonaangevend lid van de Sustainable Hospitality Alliance en speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van de Hotel Sustainability Basics in samenwerking met de WTTC. Het doel van het initiatief is om consistentie te creëren in de industrie en om duidelijk herkenbare, eenvoudig te implementeren en zinvolle stappen te bieden om de duurzaamheid in een bepaald hotel te verbeteren. Het Basics Framework zal het wereldwijde startniveau van hotelduurzaamheid verhogen op een transparante en eenvoudig te begrijpen manier voor alle reizigers en belanghebbenden