Radisson hotel group toont opmerkelijke groei in2021

Gekenmerkt door 70 ondertekeningen en openingen in belangrijke markten in EMEA. Radisson Hotel Group kijkt terug op een succesvol derde kwartaal van 2021 met belangrijke uitbreidingen in het hele EMEA-portfolio van de groep, met meer dan 50 hotelcontracten en bijna 30 openingen in EMEA YTD.

Radisson Hotel Group zet haar weg naar herstel en ambitieuze voortzetting van haar vijfjarig uitbreidings- en transformatieplan voort. De kracht van het strategische transformatie- en ontwikkelingsplan van Radisson Hotel Group heeft ervoor gezorgd dat de groep zich snel kan herstellen. Sinds het begin van de pandemie heeft Radisson Hotel Group een opmerkelijke groei gerealiseerd van meer dan 250 ondertekende contracten wereldwijd, waaronder 100 bevestigde hotels alleen al in China.

Elie Younes, Global Chief Development Officer: “Onze initiatieven zijn steeds relevanter voor onze gasten en investeringspartners. We zijn onze eigenaars dankbaar voor hun blijvende vertrouwen in onze mensen en merken. We zijn vastbesloten om door te gaan met het creëren van meer mogelijkheden voor onze gasten en kansen voor onze eigenaars, nu we langzaam een overgangsperiode van herstel voor de reisindustrie ingaan”.

Radisson Hotel Group blijft zich stevig inzetten om het merk bij uitstek te worden voor eigenaren, partners en gasten en heeft sinds het begin van 2021 meer dan 50 hotels in EMEA getekend. Belangrijke mijlpalen die in het derde kwartaal van 2021 zijn bereikt, zijn onder meer: – De opening van het eerste Radisson RED hotel van centraal Londen, Radisson RED London Greenwich The O2 – Sterke expansie in Marokko met de ondertekening van zeven nieuwe hotels, waarvan er al vijf zijn geopend tijdens de zomer, waardoor 1600 kamers zijn toegevoegd. Dit brengt de Marokkaanse portefeuille van de Groep op 10 hotels, een versnelling van de strategie om 15 hotels in exploitatie en in ontwikkeling te hebben in het land tegen 2025 – Verdubbeling van de aanwezigheid van de Groep in Makkah, Saoedi-Arabië, door de toevoeging van bijna 1000 kamers en appartementen in Thakher City – Ondertekening van het tweede Radisson Collection hotel van de Groep in Sochi, Rusland en opening van twee uitzonderlijke Radisson Collection hotels in Milaan en Sevilla, de introductie van het merk in Spanje en verdere uitbreiding in Italië – Snelle wereldwijde uitbreiding van Radisson Individuals tot meer dan 20 hotels in EMEA in één jaar tijd sinds de oprichting van het merk, waaronder het eerste Radisson Individuals-hotel in Griekenland, Anda Hotel Athens, dat deel uitmaakt van Radisson Individuals

In de aanloop naar de VN COP26 steunt Radisson Hotel Group het verantwoordelijke herstel van de gastvrijheidsindustrie. In lijn met de doelstelling van de groep om zijn koolstof- en watervoetafdruk tegen 2025 met 30% te verminderen, verhoogt Radisson Hotel Group het aantal groene hotels in zijn portfolio met recente toevoegingen zoals Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla, het eerste Spaanse LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Hospitality Gold gecertificeerde hotel, Radisson Collection Hotel Gran Via Bilbao, Radisson RED Hotel Dubai Silicon Oasis, en Radisson Resort & Spa Lonavala in India.