Radisson hotel group verankert zich verder in het Midden Oosten

Radisson, een van de grootste internationale hotelgroepen in de regio, met een groeiende portefeuille van 77 hotels in exploitatie en in ontwikkeling, heeft nieuwe uitbreidingsplannen in het Midden-Oosten. Op de Future Hospitality Summit kondigde de groep aan dat zij haar expansieve portefeuille in de komende vijf jaar met meer dan 5.000 sleutels wil uitbreiden.

Na twee succesvolle jaren van recordcontracten en belangrijke ontwikkelingen blijft de Radisson Hotel Group zich richten op het Midden-Oosten, met Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten als kernmarkten.

In de VAE opent de Radisson Hotel Group later dit jaar het langverwachte resort Radisson Beach Resort Palm Jumeirah, na de succesvolle opening van het Radisson Resort Ras Al Khaimah op Marjan Island, eerder dit jaar als eerste Radisson Resort in het Midden-Oosten. Om zijn resortportfolio te versterken, opent het hotel zijn deuren in West Beach, Palm Jumeirah, een van de meest bruisende bestemmingen in Dubai.

De meest recente opening van het Radisson Hotel Riyadh Airport was het eerste Radisson hotel van de Groep in Riyad. In juni werd Mansard Riyadh, A Radisson Collection Hotel geopend, het tweede hotel van het luxe lifestyle-merk in de stad.  Met een stevige pijplijn heeft de Groep nu meer dan 25 hotels en appartementen in exploitatie en in ontwikkeling in het Koninkrijk, waaronder de komende openingen van Radisson Blu Hotel, Riyadh Convention and Exhibition Center, en Park Inn by Radisson hotels in Makkah’s Thakher City Development.

In Jordanië kondigde de Radisson Hotel Group eerder dit jaar de ondertekening aan van het Radisson Blu Hotel, Amman Galleria Mall, waarmee de groep zijn intrede deed in een andere belangrijke hoofdstad in het Midden-Oosten. De bouw van het hotel is al begonnen en de opening is gepland voor de zomer van 2023. Daarnaast heeft de Hospitality Group zijn tweede merk in Koeweit aangekondigd met de ondertekening van een Park Inn by Radisson Kuwait Hotel & Apartments, dat zowel hotelkamers als appartementen aanbiedt. De opening van het nieuw gebouwde pand is gepland voor eind 2023 en zal 250 kamers tellen. De recente ondertekening van de 108 kamers tellende Park Inn by Radisson Muscat Airport zal ook de aanwezigheid in het Sultanaat van Oman verder versterken.

De Radisson Hotel Group exploiteert momenteel 52 hotels in het Midden-Oosten met meer dan 11.000 kamers. Gezien vrijetijds- en zakenreizen in de regio blijven groeien, werkt de internationale gastvrijheidleider aan 25 hotels in het Midden-Oosten met meer dan 5.000 kamers in ontwikkeling.